Petkim fiyatı için ne dediler?

Petkim fiyatı için ne dediler?

Petkim'in yüzde 51'inin özelleştirilmesi ihalesinde oluşan 2 milyar 50 milyon dolarlık fiyatı, kurumun eski yöneticileri Uğur Yüce ve Kemal Çolakoğlu olumlu karşıladı

TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubunda kalan ihaleyle ilgili  açıklamalarda bulunan Uğur Yüce, Petkim'in tek bir ünite halinde satılmasına karşı olduklarını, ancak bu haldeki satışla ortaya çıkabilecek en iyi fiyatın oluştuğunu kaydetti.

Petkim'in ihalede çıkan sonuçla değerinin 4 milyar 20 milyon dolara yaklaştığını belirten Yüce, ''Çok iyi fiyat, 3 milyar doların altına kalırsa (çok yazık olur) iddiasındaydım. 1 milyar dolar altyapı, 1 milyar dolar arazi, 1 milyar dolar da kendisi olarak hesap ediyorduk. Fiyat makulün üstünde cazip bir fiyattır. Bu kadar parayı veren insan da orayı en iyi şekilde değerlendirecektir'' dedi.

Türkiye'nin dünya ekonomisi içinde yükselen bir yıldız olarak gözüktüğünü, bunun son dönemdeki ihalelerde ortaya çıkan fiyatlardan da belli olduğunu dile getiren Yüce, Petkim'i alan grubun bu kuruma ait atıl durumdaki arazileri kimya sanayinin gelişimi konusunda değerlendirmesini umduklarını ifade etti.

Kemal Çolakoğlu ise oluşan fiyatın düzgün, gerçekçi ve iyi bir fiyat olduğunu belirtti. Yeni yapılacak yatırımlarla Petkim'in hem bölge için hem Türkiye'nin petrokimya ihtiyaçlarını karşılayabilecek konuma gelebileceğini aktaran Çolakoğlu, ''Şirketi tanımıyorum ama umarız ki Petkim'i devler arasına sokacaktır. Yatırımların devam etmesi gerekiyor. Yatırım yapılırsa Petkim'in kapasitesi en az iki misline çıkarılabilir'' dedi.

Eski başkanlardan Ali Nail Kubalı ise Petkim'in blok halde satılmasıyla Türkiye'nin bu kurumdan alması gereken geliri elde edemediğini ifade etti. Kubalı, ünitelerin ayrı ayrı özelleştirilmiş olması halinde, ortaya çıkacak değerin bu fiyatın çok üstünde olacağını ileri sürdü.

patronlardünyası.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.