Perpa Başkanı Mithat Yümlü vefat etti

Perpa Başkanı Mithat Yümlü vefat etti

Bir süredir kanser tedavisi gören Perpa B Blok Yönetimi Kurulu Başkanı Mithat Yümlü hayatını kaybetti.

Kooperatif sistemi ile kurulan Perpa Ticaret Merkezi’nin kurucuları arasında da yer alan Perpa Yönetimi Kurulu Başkanı Mithat Yümlü hayatını kaybetti.

İş dünyasının önde gelen isimlerinden olan ve 71 yaşında hayatını kaybeden Mithat Yümlü için önce Perpa Ticaret Merkezi'nde anma töreni yapıldı. Şişli Camii'nde kılınan öğle namazı sonrası Yümlü, Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa defnedildi.

Mithat Yümlü'nün cenaze törenine iş, sanat ve siyaset camiasının önde gelen isimleri katıldı. Perpa esnadı da Mithat Yümlü'nün son yolculuğuna uğrlanırken yanlız bırakmadı.

MİTHAT YÜMLÜ KİMDİR'
Vefatıyla Perpa camiası başta olmak üzere iş dünyasını derin bir yasa boğan Mithat Yümlü iş yaşamına İstanbul Karaköy Perşembe Pazarında 15 metrekarelik bir dükkan ile başladı.
1984 yılında kurucularından olduğu ve 1991’den günümüze S.S Karaköy Perşembe Pazarı (PERPA) Tüccarları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Mithat Yümlü, 1987 yılında İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis üyeliğine seçildi. Günümüze kadar İTO Meclis üyeliğini sürdüren Yümlü, 1987-1996 yılları arasında İTO Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve 2002-2005 yıllarında İTO Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulundu. Yümlü, evli ve iki çocuk babasıydı.
4 bin 500 iş yerinin bulunduğu Perpa'da yönetici olarak görev yapan Yümlü, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.