'Patron gazeteciliğini bırakın'

'Patron gazeteciliğini bırakın'

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin gazetecileri uyardı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin, birçok basın kurumunda magazinin Türkiye'deki çoğunluğu ilgilendiren önemli haberlerden bile daha fazla yer aldığını belirterek, "Medyanın tekelleşmesi ve patronun çıkarları doğrultusunda haber yazma geleneğinin acilen önüne geçilmesi gerekir." dedi.

Burdur İnsuyu Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri'nde medya çalışanları da ihmal edilmedi. Burdur Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyeti ortaklaşa panel düzenledi. "Medya'nın Gücü" konulu panele konuşmacı olarak Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin, Başkan Vekili Erol Akıncılar, Genel Sekreter Erdoğan Kahya, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Korkmaz Alemdar ve Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Taraşlı katıldı.

Paneli Vali Mustafa Rasih Özbek, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi izledi. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Akkaya, katılımın az olmasından dolayı panelistlerden özür diledi. Ancak başkanın özrünü değerlendiren panelistler, seyircileri güldürdü. Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Bilgin, 5 panelistten biri olarak katıldığı bir panelde yalnızca 5 kişiye hitap ettiklerini açıkladı. Bilgin, Burdur'un panele yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Nazmi Bilgin, konuşmasında medyadaki tekelleşmeden bahsetti. Gazetecilerin yavaş yavaş haber niteliği taşıyan konuları değil, patronun çıkarları ile bağdaşan konuları haber yaptığını söyleyen Bilgin, son zamanlarda magazinin ciddi haberlerin önüne geçtiğine işaret etti.

Medya patronlarının iktidar ve zengin kişilerle yakın olmak için onlar hakkındaki kötü haberleri yaptırmadığını vurgulayan Bilgin, "Bazı gazetelerde hakkında olumsuz haber yapılmayacak kişiler, listeler halinde kesin çizgi ile belirlidir. Bu durum gazetecinin ve gazetenin tarafsızlık ilkesine aykırıdır. Bu yüzden medyadaki tekelleşme, en az sansür kadar tehlikelidir. Tekelleşmenin önüne geçilmesi için kanunu olmayan tek Avrupa ülkesi de Türkiye'dir." diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Erol Akıncılar ise yaptığı sunum ile Bilgin'e destek verdi. Akıncılar, şu an Türkiye'de medyanın gücü değil, güçlerin medyası olduğunu söyledi.

Seminer diğer panelistlerin konuşmasının ardından soru cevap şeklinde devam etti. Programın sonunda Burdur'da çalışan basın mensupları arasında yapılan fotoğraf yarışmasında dereceye giren 2 kişiye ödülleri verildi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.