"Patlama Mitingi Etkilemez"

"Patlama Mitingi Etkilemez"

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Bornova'da pazar yerindeki patlamanın, yarın yapılacak Cumhuriyet Mitingi'ni etkileyeceğini sanmadığını bildirdi.

Vali Kıraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın yarınki mitingle ilgisi olduğunu düşünmediğin belirterek, ''Mitingde yaklaşık 3 bin polis görev yapacak. Gerekirse bütün İzmir emniyet teşkilatını mitingde görevlendirebiliriz. Patlamanın yarınki mitingi etkileyeceğini sanmıyorum'' diye konuştu.

Cumhuriyet Mitingi Düzenleme Kurulu Başkanı avukat Ferda Kardelen ise yaptığı yazılı açıklamada, mitinge bir gün kala Bornova'da yaşanan patlamayı üzüntüyle öğrendiklerini kaydetti.

Patlamanın, mitingi engellemek, baltalamak isteyen güçlerin, katılımı azaltmaya yönelik bir eylemi olabileceğini iddia eden Kardelen, bu tip eylemlerin cumhuriyet güçlerini engellemeyeceğini, aksine mücadele azmini güçlendireceğini savunarak, ''Tarihimiz bunun örnekleriyle doludur.

Olayı şiddetle kınadığımızı, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifa dileğimizi bildiriyoruz'' görüşünü ifade etti.

Bu arada patlamanın meydana geldiği bölgenin yakınında askeri lojmanların bulunduğu ve lojmanlardaki bazı dairelerin camlarının kırıldığı bildirildi.

Öte yandan yarınki miting için İzmir'de bulunan yabancı basın kuruluşlarının temsilcileri patlamanın meydana geldiği yerde gelişmeleri izledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.