Paslanmaz Çelik Boru İmalatı - BORŞEN

Paslanmaz Çelik Boru İmalatı - BORŞEN

Paslanmaz Çelik Boru İmalatı - BORŞEN

 

 

Paslanmaz boru, sıvıların veya gazların geçişine aracılık eden çelikten imal edilen ürünlerdir. Her türlü sektörde yer alan borularda paslanmaz kullanımı yaygın olarak görülmektedir. Zira, paslanmaz çelik sahip olduğu birçok avantaj ile kullanım alanı en geniş olan malzemelerdir. Paslanmaz çelik borular niteliklerine ve fiziksel özelliklerine göre ayrılmakta, paslanmaz boru imalatı da bu doğrultuda yapılmaktadır.

 

Paslanmaz boru imalatı ile paslanmaz çelik borular elde etmek amacıyla yapılan işlemlerin tümüne verilen addır. Paslanmaz özelliğe sahip olan boru imalatı sayesinde uzun yıllar kullanılabilen ürünler meydana gelir. Paslanmaz çelik özelliğine kavuşabilmesi için belirli maddeleri içermesi ve birtakım işlemlerden geçirilmesi gereklidir. Paslanmaz çelik boru imalatı yapılırken en önemli elementlerden birisi kromdur. İçerisinde yer aldığı maddenin korozyon direncini artıran krom, paslanmaz çelik üretiminde yoğun olarak yer almaktadır. Krom haricinde nikel elementi de paslanmaz boru imalatı için tercih edilebilir maddelerdendir.

 

Paslanmaz çelik üretiminde yer alan krom ve nikel gibi elementler yoğunlaştıkça dayanıklılık ve direnç artsa da şekil alma açısından zorluklar meydana gelebilir. Bu nedenle bu oran paslanmaz çelik boru kalitelerine göre ve kullanım alanlarına göre belirlenir. Farklı alanlarda farklı amaçla da kullanılan paslanmaz çelik borular uygun formüller ile üretilir. 304 v3 316 gibi paslanmaz çelik kaliteleri imalatı en sık yapılan ürünlerdir.

 

Birçok bakımdan avantajlı ve güvenilir olan paslanmaz ürünler, birçok önemli sektörde kritik görev alır. Petrol boru hatlarından otomotiv sektörüne, gıda fabrikalarından inşaat alanlarına kadar her yerde paslanmaz boru görmek mümkündür. Günümüzde evimizde kullandığımız birçok malzemede bile paslanmaz çelik malzemeye rastlanabilir. Yıllardır paslanmaz sektöründe üst düzey üretim sağlayan Borşen ile tüm paslanmaz çelik boru kalitelerine ulaşmanız ve sipariş verebilmeniz mümkündür.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.