Papaz İstediğini Aldı

Papaz İstediğini Aldı

Fener Rum Patriği Bartholomeos’un geçtiğimiz günlerde Brüksel’de gerçekleştirilen bir toplantıya “İstanbul, Yeni Roma Başpiskoposu” sıfatıyla temsilci göndermesine tepkiler devam ediyor.

Araştırmacı-Yazar Aytunç Altındal, Papa’nın Türkiye’ye geldiği 1 Aralık 2006 tarihinde Fener Patriği Bartolomeos’u “ekümenik” ilan ettiğini hatırlatarak “Dolayısıyla bu iş o tarihte zaten bitmişti. Türkiye’nin AKP hükümeti ile birlikte uğradığı en büyük hezimetlerden biri de bu olmuştur. Artık yapılacak hiçbir şey kalmamıştır” dedi.

Türkiye’de söyleyemez

AKP Hükümeti’nin Fener Patrikhanesi’ne bu konuda taktik verdiğini söyleyen Altındal şunları kaydetti: “ Patrik, AKP’nin ’bu ekümeniklik sıfatını ve Yeni Roma Başpiskoposu ünvanını Türkiye’de resmen dile getirmeyin” ricasını yerine getirdi ve gitti, AB’de dile getirdi. Türkiye’de bunu asla söyleyemez. Ama dünyada söylenebilir. Çünkü biz sizi öyle kabul ettik’ dendi. AB’ye de bu yönde bilgi verildi. “ Türkiye’nin bu sıfatları ve unvanı kabul etmemiş gibi göründüğünü ancak hükümetin kapalı kapılar ardında gerekli anlaşmaları yaptığını iddia eden Altındal, ” Patriğin ekümenikliği AB tarafından Türkiye’ye artık bir şart olarak sunulmayacak. Çünkü sorun ortadan tamamen kalkmıştır “ dedi. Yeni Roma’nın İstanbul olarak AB’de ve AKP’de kabul gördüğünü belirten Altındal, kamuoyundan saklanan bu konunun Türkiye’nin uğradığı en büyük hezimet olduğunu söyledi.

(yeniçağ)



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.