Özkan'ın otellerine İngilizler talip

Özkan'ın otellerine İngilizler talip

Kumarhaneler kralı Sudi Özkan'ın Türkiye'deki otellerine İngiliz yatırım şirketi Fordgate talip oldu.

İngiltere kökenli gayrimenkul yatırım şirketi Fordgate, Özkan'ın Princess Otel iken yakın zamanda Sheraton'a dönüşen Maslak'taki otelin de aralarında bulunduğu 4 oteline talip. Sözkonusu otellerden biri Kumburgaz'da diğeri İstanbul Ortaköy'de ve bir diğeri de İzmir'de bulunuyor.

Bu otellerin mülkiyeti Sudi Özkan'a ait iken İzmir'deki otelin sadece işletmesinin Sudi Özkan'a ait olduğu öğrenildi. Otelin sahibinin İzmir İl Özel İdaresi olduğu, ancak valiliğin satışa sıcak baktığı belirtildi.

Otelleri karşılığında Sudi Özkan'a yapılan teklifin 300 milyon sterlinin (yaklaşık 600 milyon dolar) üzerinde olduğu belirtiliyor. Halen dünya genelinde 20'nin üzerinde otel ve kumarhanesi olan Sudi Özkan, Panama'dan Surinam'a kadar geniş bir coğrafyada otelcilik yapıyor. Son olarak Panama'da aldığı otel ve kumarhane imarlı arsa ile ABD'li ünlü emlak milyarderi Donald Trump'a komşu olmuştu.

Özkan yurtdışındaki otellerinin sayısını önümüzdeki bir kaç yılda 30'a çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye'de kumarhanelerin kapatılmasının ardından yurtdışına yönelen Sudi Özkan halen Karayip Adaları'nda yaşıyor. Özkan'a yakın kaynaklar kumarhaneler kralının satışa sıcak baktığını ancak rakamı düşük bulduğunu söylüyor. Sudi Özkan'ın beklentisinin 500 milyon sterlinin üzerinde olduğunu belirtiyor.

İstanbul Maslak Sharaton 55 bin metrekare ve 305 odalı. Kumburgaz Princess 450 odalı. Ortaköy Princess ise bin 824 metrekare alanlı ve 85 odalı.

Tebernüş Kireçci/Vatan




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.