Özal'ın villası satıldı

Özal'ın villası satıldı

Sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın, Bodrum Bitez'de kurucuları arasında bulunduğu sitedeki villası, eşi tarafından satıldı. Villanın yeni sahibi Amerika'da yaşayan Selmin Özbudak oldu.

Yaşar ANTER'in haberi

Özal'ın yaz aylarında ailesiyle tatil yaptığı villanın el değiştirmesi, site sakinlerini üzdü.
Eski Başbakan ve 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kurucu üyeleri arasında yer aldığı Bodrum'un Bitez Beldesi'ndeki Aktur Tatil Sitesi B Mahallesi'nde, 225 numaradaki villasının eşi Semra Özal tarafından iki ay önce Amerika'da yaşayan Selmin Özbudak'a satıldığı ortaya çıktı. Denize sıfır, 3 katlı, 5 odalı, yeşillikler içindeki villanın satış bedeli açıklanmadı. Ancak aynı sitedeki benzer villaların 250- 300 bin dolar arasında fiyatlarla satıldığı belirtildi. Semra Özal ve kızı Zeynep Özal'ın, iki yıl öncesine kadar tatil yapmaya devam ettiği villayı satın alan Özbudak'ın, mavi bayraklı koydaki villada tadilat başlattığı, yeniden dekore ettirdiği, bir ay sonra gelerek yerleşeceği kaydedildi.

SİTENİN YERİNİ DE O SEÇMİŞ
Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde eşi Semra Özal, çocukları ve torunlarıyla birlikte Bodrum'a sık sık gelerek Aktur Koyu'nda yüzen, denize sıfır yeşillikler içindeki villasında tatil yapan Özal'ın evinin satılması tatil köyü sakinlerinde burukluk yarattı. Özal'ın kurucu üyeleri arasında yer aldığı Aktur A.Ş.'nin yaptığı Bodrum'daki sitenin yerinin seçiminde önemli rol oynadığı kaydedildi.
Aktur Tatil Sitesi Müdürü Eyüp Taşoğlan, Turgut Özal ile tatillerde birçok kez görüştüğünü, Özal'ın Aktur Tatil Sitesi sakinleri tarafından çok sevildiğini belirterek “Tabii ki Sayın Özal'ın hatıralarının bulunduğu villanın satılması bizleri üzdü. Semra hanım böyle uygun görmüş olabilir. Özal, tatillerini geçirdiği süredeki rahat hareketleri, sahildeki neşeli tavırları ile herkes tarafından çok sevilirdi. Kurucu üyelerimizden olan Özal'ın villası satılmış olabilir ama buradaki anılarını silmek mümkün değil'' dedi.

Milliyet

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.