Otomobildeki silah zulası

Otomobildeki silah zulası

Kuzey Irak'tan getiridiği silahları suç örgütlerine pazarlamak isteyen 1 kişi gözaltına alındı. Silah zulası haline getirilen otomobilin ön ve arka tamponunda yapılan aramalarda 21 adet kaçak silah ele geçirildi.

Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sokulan tabancaları otomobilin zulasında İstanbul'a getirerek suç örgütlerine pazarlamak istediği iddia edilen 1 kişi, "Turnike" operasyonunda suçüstü yakalandı. Silah zulası haline getirilen otomobilin ön ve arka tamponunda yapılan aramalarda 21 adet kaçak silah ele geçirildi.

Bir istihbaratı değerlendiren İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sokulan Glock ve Walther marka silahların Şırnak ve Mardin'den İstanbul'a getirileceğini belirledi. Hemen harekete geçen polis ekipleri, düzenledikleri "Turnike" adlı operasyonda otomobilinin zulasına yerleştirdiği silahları İstanbul'a sokmaya çalışan Ş.K.'yı Çamlıca Gişeleri'nde suçüstü yakaladı.'

OTOMOBİLİ SİLAH ZULASINA DÖNÜŞTÜRMÜŞ

Mardin ve Şırnak'tan aldığı silahları İstanbul'daki organize suç örgütlerine satmak için otomobilin zulasında getirdiği iddia edilen Ş.K.'nın otomobilinde arama yaptı. Otomobilin ön ve arka tamponlardaki zulalarda 9 adet Glock, 5 adet Walther, 4 adet Baretta, 3 adet Lama marka tabaca ile 35 adet şarjör ele geçirildi.

İstanbul'daki sokak çetelerine ve organize suç örgütlerine elindeki silahları 2 ile 5 bin YTL arasında pazarlayacağı ileri sürülen Ş.K. çıkarıldığı Ümraniye Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, İstanbul Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Ümraniye'de sokak çetelerine silah temin ettiği belirlenen A.A. da 4 adet ruhsatsız tabancayla yakalandı. A.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.