Otellere fuhuş baskını

Otellere fuhuş baskını

Samsun'da düzenlenen operasyonlarda, fuhuş ve uyuşturucu olaylarına karıştıkları iddiasıyla 29 kişi gözaltına alındı.

Samsun'da düzenlenen operasyonlarda, fuhuş ve uyuşturucu olaylarına karıştıkları iddiasıyla 29 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar'ın talimatıyla yaklaşık 8 ay önce başlatılan çalışmalarda, bazı kişilerin çeşitli vaatlerle kandırarak yurt dışından getirdikleri yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorladıkları belirlendi.
Bu gelişme üzerine izlemeye alınan kişilerin ''Karabulut'' adlı operasyon kapsamında bulundukları evler ile bazı otellere sabaha karşı baskın düzenlendi.

Baskınlarda fuhuş ve uyuşturucu olaylarına karıştıkları iddiasıyla 29 kişi gözaltına alındı, fuhşa zorlanan yabancı uyruklu 20 kadın ise bulundukları yerlerden alınarak bir sığınma evine yerleştirildi. Operasyonla ilgili bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, amaçlarının Samsun'un huzurlu ve güvenli bir kent olmasını sağlamak olduğunu belirtti.
Bu kapsamda 8 aydır bir çalışma yürütüldüğünü bildiren Gökçınar, şunları söyledi: ''Bu çalışma sonucunda fuhuş ve uyuşturucu satışıyla uğraşan, insan ticareti yapan şebekeye sabaha karşı operasyon düzenlendi. Bu çalışma öncesinde ise tüm teknik imkanlar kullanıldı. Operasyonlar sonucu 29 kişi gözaltına alındı. Bazı ilçelerde yapılacak çalışmalar sonucunda bu sayı artabilir. Olayın mağduru olan yabancı uyruklu 20 kadın ise kontrolümüz altında. Onlar için özel bir mekan hazırlandı. Sosyolog nezaretinde ifadeleri alınıyor. Terapi ve tedaviye tabi tutuluyorlar. Sınır dışı edilmeleri için de gerekli çalışmalar yapılacak.''

Operasyonda bir miktar uyuşturucu ile ruhsatsız silah da ele geçirildiğini bildiren Gökçınar, zanlılar hakkında, ''teşekkül halinde insan ticareti yapmak, zorla fuhuş yaptırmak ve uyuşturucu madde bulundurmak'' gibi iddialarla soruşturma yürütüldüğünü söyledi



AA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.