Otellerde yer yok

Otellerde yer yok

Cumhuriyet mitingine hazırlanan İzmir’de, Çevre illerden 6-7 bin otobüsün gelmesiyle hiçbir otelde yer kalmadı

İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak cumhuriyet mitingi nedeniyle otellerde yer kalmadı.
Kentte dün yaşanan bombalama olayının mitingi etkilemeyeceğini belirterek hazırlıkları sürdüren tertip komitesi üyeleri, otellerde yer bulamayanları evlerinde ağırlayacaklarını söyledi. Komite üyeleri, "Bombalamaya üzüldük. Ancak hiçbir güç bize engel olamaz. Bu coşkuya gölge düşüremez" dedi.
'Tandoğan'dan Çağlayan'a, Çağlayan'dan Gündoğdu Meydanı'na' adıyla düzenlenecek miting öncesi son hazırlıklar dün yapıldı. Komite üyeleri, kent dışından yaklaşık 6-7 bin otobüs geldiğini, bu sayının artmaya devam ettiğini belirterek, "Yer bulamayanları evlerimizde ağırlayacağız" diye konuştu.
Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şube Başkanı Mükerrem Demir ise, "Kurtuluş Savaşı'nı yapan, Dumlupınar, Çanakkale'de canlarını harcayan bir milleti hiçbir güç yolundan döndüremeyecek. Aydınlık Türkiye'nin bayrağı dalgalanmaya devam edecek" dedi. CHP lideri Deniz Baykal, DSP lideri Zeki Sezer, SHP lideri Murat Karayalçın ve İP lideri Doğu Perinçek'in de katılması beklenen mitinge CHP'nin Ege'deki tüm örgütlerinin geldiğini belirten Tertip Komitesi üyesi CHP'li Hüseyin Saygılı da bombalı saldırıyı "Bu olayı mitinge katılımı kırmak, korkutmak için yapılmış bir provokasyon olarak görüyorum" dedi.
Kentin dört köşesi ay yıldızlı bayraklarla süslendi. Kemeraltı'nda ve Kestane Pazarı'nda bayrak satıcıları çarşıyı boydan boya Türk bayraklarıyla süsledi.

Gündoğdu'ya yürüyüş 10.00'da başlayacak
Programa göre, 08.00 ile 10.00 arası Alsancak Limanı ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanılıp 10.00'da kortej oluşturularak Gündoğdu Meydanı'na yürüyüşe geçilecek. 09.30'da Karşıyaka'da, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabri başında anma töreni yapılacak. Anneler Derneği İzmir Şubesi de Şehir Hatları vapuruyla Alsancak İskelesi'nden yürüyüşe katılacak, 11.00'deki protokol tanıtımının ardından 11.45'te İstiklal Marşı okunacak. 12.00'de, Düzenleme Kurulu Başkanı Ferda Kardelen açılış konuşması yapacak.
12.10'da Tiyatro, Opera ve Bale Vakfı üyeleri, marşları ve müzikleriyle halkı coşturacak. Ardından sırasıyla Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Doç. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ve Tuncay Özkan halka seslenecek. Konuşmaların bitimiyle Tolga Çandar, Sadık Gürbüz, Yolcu Bilgiç, Bulutsuzluk Özlemi, Edip Akbayram ve Zülfü Livaneli sahneye çıkacak. Miting, 16.00'da sona erecek.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.