ÖSS kopyacılarına ceza yok

ÖSS kopyacılarına ceza yok

ÖSS'de sahtekârlık yapan 2'si öğretmen 52 kişiden 27 kişi de adliyeye sevk edildi. Sanıkların ÖSS sınavından dolayı ceza almayacakları belirtildi.

 
Muhammet Taşçılar'ın haberi

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin yanı sıra Adıyaman, Hatay ve Mersin'de yakalanarak Şanlıurfa'ya getirilen ÖSS çetesi üyelerinden 2 çocuk ve 19 öğrenci serbest bırakılırken, Joker ve kopye işini organize eden ve sınava giren 27 kişi de adliyeye sevk edildi. Halen firarda olan 4 kişi de aranıyor.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da 6 ay önce 6 kişilik bir grubun Öğrenci Seçme Sınavı için adayların yerine para karşılığında kendi adamlarını sınava sokmaya hazırlandığını belirleyen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, başlattığı teknik takibi dün sonuçlandırarak ÖSS Sınav Çetesini çökertti.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığıyla ortaklaşa yürütülen "Sistem" kod adı verilen operasyonu gerçekleştiren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü, dün yapılan ÖSS sınavı öncesi Şanlıurfa merkezde 2 kişiyi, Birecik ilçesinde 2'si öğretmen 16 kişiyi gözaltına aldı. Çetenin diğer 28 üyesinin de aynı saatlerde Adıyaman, Hatay ve Mersin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanarak gözaltına alındıkları bildirildi.
5 bin YTL ile 50 bin YTL karşılığında adayların yerine başkasını sınava soktuğu iddia edilen çete üyeleri; Birecik, Adıyaman, Hatay ve Mersin'den Şanlıurfa'ya getirildi. Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şubesinde sorgulamaları süren 2'si öğretmen ÖSS çete üyesi 48 kişinin soruşturmaları tamamlandı. 2 çocuk ve sınavda kopya çeken 19 öğrenci ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Joker işini organize eden öğrencilerden Hasan Günbegi, İD, İÇ, AC, HG, GS, HA, AÖ, ŞB, NÖ, EA, RÖ, Hİ, MY, HK, NÖ, EK, NK, Nİ, HG, ile kopya işini organize eden bir Dershane sahibi Halis Ata, FL, HD, FS, MA, AY, EY, MY, SY, AA, KY, ÖB, MK, NY, AY, SE, MA, İA, CY, MY, AD, VE, İA, MK, CK, İÇ, AA, RA, NİG isimli şahıslar olmak üzere 2’si bayan toplam 27 kişi ise adliyeye sevk edildi.
Adliyeye çıkarılanlardan bir bölümünün ince cep telefonlarını vücutlarının bazı yerlerine gizleyerek sınava soktukları, bazılarının vücutlarının bazı yerlerine dinleme cihazı yerleştirdikleri ve sınava girdikleri belirtildi.
Yeni TCK'da ÖSS sınavında kopya çekmekle ilgili ceza bulunmadığından sanıkların bu suçtan ceza almayacakları belirtildi.


HABER7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.