Osman Öcalan'ın karısı kaçtı

Osman Öcalan'ın karısı kaçtı

PKK'ya dönmek isteyen Osman Öcalan'ın karısı İran'daki ailesinin yanına kaçtı.

PKK terör örgütünden ayrıldıktan sonra Nizamettin Taş ile birlikte kurdukları Kürdistan Yurtsever Demokrat Partisi'nden de ayrılan Osman Öcalan’ın PKK’ya dönmek istediği, bunun için örgütten özür dilediği, bu yüzden tartıştığı eşinin ise 2 çocuğunu bırakarak İran’daki ailesinin yanına gittiği ileri sürüldü.

Kuzey Irak’ta yayımlanan ‘Hewal’ adlı gazetenin haberine göre, Osman Öcalan PKK terör örgütünden özür diledi. Osman Öcalan’ın ‘Jiyan’ kod adlı eşi Kewe Şucai’nin 3 hafta önce bir gece yarısı Felat ve Welat adlarındaki 2 çocuğunu bırakarak evi terk ettiği ve İran’daki ailesinin yanına gittiği öne sürüldü. Osman Öcalan’ın evi terk eden eşini geri getirmek için İran’a gittiği, ancak bir sonuç alamadan geri geldiği öne sürülen gazete haberinde, kardeş Öcalan’ın bazı kişiler aracılığıyla PKK yöneticilerine haber göndererek, PKK saflarına dönmek istediği yazıldı.

ELEBAŞI APO'YA HABER GÖRDERMİŞTİ


PKK’dan 2003 yılında bazı üst düzey yöneticilerle ayrıldıktan sonra kurdukları Kürdistan Yurtsever Demokrat Partisi'nden de fikir ayrılığına girerek ayrılan Osman Öcalan’ın, PKK terör örgütüne geri dönmek için uzun zamandır zemin aradığı söyleniyordu.

Osman Öcalan daha öncede dönme isteğini Türkiye’de yaşayan ablaları Fatma Öcalan ve Havva Keser aracılığı ile İmralı'da yatan Abdullah Öcalan’a iletmiş, onun da avukatlarına, “Ferhat (Osman Öcalan) dönmek istiyormuş. Mahmur’a yada Kandil’e. Arkadaşlara söyleyin Havva ile görüşüp durumunu incelesinler” dediği iddia edilmişti.

(DHA)



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.