'ortaklık' dersleri

'ortaklık' dersleri

Ortaklığın yürümesi için 'güven'in şart olduğunu söyleyen Şarık Tara, 4 prensibini açıkladı

Meslaktaşları ile başarısının sırlarını paylaşan ENKA Holding Onursal Başkanı Şarık Tara, ortaklık için benimsediği 4 prensibi aktardı.

Ortaklığın yürümesi için 'güven'in şart olduğunu söyleyen Tara, 'Bireysel olmanın daha menfaatli olduğu düşünüldüğü anda ortaklık biter' dedi.

İnşaat dünyasının duayenleri arasında gösterilen ENKA Holding Onursal Başkanı Şarık Tara, geçen günlerde İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından düzenlenen yemekte Ankaralı meslektaşlarıyla biraraya geldi. Konuşmacı yılların işadamı Şarık Tara olunca, söz döndü dolaştı ve iş dünyasının en sıkıntılı konularından olan "ortaklıklara" geldi. Tara, salonda bulunan işadamlarına deneyimlerinden yola çıkarak, ortaklığın 4 temel prensibini aktardı. Ortaklığın yürümesi için güvenin şart olduğunu belirten Tara, "Ortağını seçene kadar her türlü araştırmayı yapabilirsin, ancak ortağını belirledikten sonra ona itaat esastır" dedi.

Bireysellik menfaat olursa ortaklık biter
Tara, diğer ortaklık prensiplerini de "Bugün daha az faydalı olan ortak yarınki işte en çok faydayı sağlayan olabilir. Bu nedenle günlük değerlendirmeyeceksin. Ortağının payını kıskanmadan vereceksin. Ortakların menfaatleri ortaklıktan gelmeli, bireysel olmanın daha menfaatli olduğu düşünüldüğü anda ortaklık biter" olarak sıraladı.

Yurtdışında 27 ülkede 21 milyon dolarlık, Türkiye'de 7 milyon dolarlık yatırımı bulunan bir şirketin onursal başkanının verdiği öğütler salonda bulunan işadamları tarafından dikkatle dinlendi ve sanırız herkes payına düşen mesajı alarak salondan ayrıldı.

Referans



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.