Orman yangınları kontrol altında

Orman yangınları kontrol altında

Muğla Fethiye'de 2, Marmaris'te 1 olmak üzere 3 farklı yerde orman yangını çıktı. Fethiye'nin Dereköyü güney mevkiindeki yangın kısmen kontrol altına alındı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde meydana gelen orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Akşam saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle yayılınca, ekipler müdahale etmekte zorlandı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi İkinci Karagözler Mahallesi Oluktepe Mevkii'nde çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. 8 ayrı bölgede çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle oldukça geniş bir alana yayıldı. Yangına Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü ve bölgedeki işletme şefliklerine ait 35 arazös ile 27 itfaiye aracı, 6 dozer, 12 kepçe, 250 yangın işçisi ve sivil vatandaşlar müdahale etti.

Saat 22.30 sıralarında başlayan yangın 02.45 sıralarında kısmi olarak kontrol altına alındı. Fethiye Orman İşletme Müdürü Reşat Tunç, "Bölgede 8 noktada çıkan yangınlardan dolayı sıkıntılı anlar yaşadık. Rüzgarın çok etkili olmasına rağmen, yine de vatandaşların ve görevli kişilerin özverisiyle yangını kontrol altına aldık" dedi.



AA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.