ORG. İLKER BAŞBUĞ KONUŞUYOR

ORG. İLKER BAŞBUĞ KONUŞUYOR

Yurtiçinde 1800-1900, yurtdışında 2350 civarında. Toplam 5000 civarında terörist var. En yoğun oldukları bölge Siirt ve Şırnak'tadır.

Irak'ın kuzeyinde yaklaşık 2800-3100 arasında değişiyor. Bugün bölücü terör örgütünün faaliyete silahlı propoganda olarak tanımlayabilirsiniz, isim olarak. Son dönemde örgütün eylemlerinin artışının nedenleri nedir? Bu sene özellikle kış döneminde ve bahar döneminde güvenlik kuvvetleri hiç kesintiye imkan vermeden operasyona şiddetle devam ettiler. Baskı altındalar, çıkış arıyorlur. Bölücü terör örgütü lideri (onaların ifadelerine göre, kabul edilir bir terim değil) sözde ateşkes ilan ettiler. Bu sözde ateşkes sonucunda TC devletinden beklediklerini alamadılar. Üçüncüsü, mevsim şartları. Mayıs hatta Haziran'dan itibaren eylemler artar. Bölücü terör örgütü terörle beslenir. Başka türlü örgütü ayakta tutamaz. Varlığını gösterme gereği çabasıdır. Son neden, Irak'taki bugün ve önümüzdeki dönemdeki muhtemel gelişmeler.

 TSK terör örgütü elindeki mayın ve patlayıcıların yüzde 70'ini bulmuştur. Yani bu saldırıların yüzde 70'i önlenmiştir. Yılbaşından bugüne verdiğimiz şehit sayısı 64'tür. Bunun büyük bölümü el yapımı patlayıcılar ve mayındır. El yapımı patlayıcılarla mücadele gerçekten zor.






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.