'Önce demokratik istikrar'

'Önce demokratik istikrar'

Başbakan Erdoğan, TÜSİAD'da demokratik istikrardan bahsederek şunları söyledi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye olarak bizim iktidarımızın hedefi gelişmiş ülkeler. Biz oraya bakarak kendimizi yönlendiriyoruz. Yoksa arkada, geride kalanlara bakarak 'biz çok iyi durumdayız' dersek kusura bakmayın olduğumuz yerde patinaj yapmaya devam ederiz'' dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) siyasi parti genel başkanlarıyla yapacağı toplantıların ilkinde konuşan Başbakan Erdoğan, demokratik istikrarın Türkiye için vazgeçilmez öneminin herkes tarafından paylaşıldığını vurguladı. ''Demokratik istikrar olmadan ekonomik istikrarı kimse konuşamaz'' diyen Erdoğan, Türkiye'nin geçmişte ekonomik alanda ne kaybettiyse, demokratik istikrarı kaybetmesinden veya demokratik yaşamın zedelenmesinden kaybettiğini söyledi.

Erdoğan, ''Artık biz bunu yapmak istemiyoruz ve bunun bedeli ne olursa olsun bu bedeli ödeme gayretiyle yola çıkmış bir partidir, AK Partidir... Türkiye'nin yıllar yılı ortaya müşterek bir irade çıkaramayan, birlikte karar alamayan zayıf koalisyon hükümetleriyle neler kaybettiğini, enerjisini ne kadarını toprağa gömdüğünü, dış politikadan dış ticarete ne büyük zayiatlar verdiğini siz sanayiciler çok iyi biliyorsunuz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 1946-2002 yılları arasında 14 kez milletvekili genel seçimlerinin yapıldığını ve 1946'dan bu yana 6 kez erken seçim gerçekleştirildiğini hatırlatarak, ''AK Parti hükümeti de üçlü koalisyon hükümetinin Türkiye'yi sürüklediği siyasi, ekonomik, sosyal istikrarsızlıktan sonra mecbur kaldığı bir erken genel seçim sonrasında kurulmuştur'' dedi. Çok partili siyasi hayata geçilen 1946'dan 2006'ya kadar 60 yılda Türkiye'de 45 hükümet kurulduğunu anımsatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu 45 hükümetin iktidar süresi ne kadar? 17 ay. 17 ayda siz bu ülkeye ne verebilirsiniz? Bırakın vermeyi sizin bir defa kadrolarınızı tanımanız mümkün değil. Hazırladığınız eylem planının hayata geçirmeniz bile mümkün değil. İngiltere'de, Almanya'da, Fransa'da böyle bir tablo düşünülebilir mi? Ben size geri kalmış ülkelerden bahsetmiyorum. Bizim böyle bir hedefimiz yok. Türkiye olarak bizim iktidarımızın hedefi gelişmiş ülkeler. Biz oraya bakarak kendimizi yönlendiriyoruz. Yoksa arkada, geride kalanlara bakarak biz çok iyi durumdayız dersek, kusura bakmayın olduğumuz yerde patinaj yapmaya devam ederiz. Onun için biz büyük hedeflere konuşlanmış bir iktidarız.''


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.