Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisi Hastane sınıfında karne heyecanı..!

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisi Hastane sınıfında karne heyecanı..!

Kanser tedavileri boyunca hastanede kalan ve okul öncesi eğitim gören 3 çocuk, karnelerini öğretmenlerinin elinden alırken oldukça mutluydu..

Karne heyecanına Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Özel Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yıldız ve Okmeydanı EAH Otelcilik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Ali Akkaya da katıldı. Okul dönemi çocuklarının hastanede kaldıkları süre içinde okul yaşantılarının devam ettirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV)desteğiyle, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Çocuk Onkoloji Servisi’nde hizmet veren hastane sınıfı öğrencileri de karne heyecanını yaşadı. Sınıfta düzenlenen karne törenine Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Özel Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yıldız ve Okmeydanı EAH Otelcilik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Ali Akkaya da katıldı.

Şişli Halide Edip Adıvar İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu öğretmenlerinin düzenli olarak derslere girdiği Hastane sınıfında 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi ve ilköğretim olmak üzere 10 çocuk eğitim görüyordu.Eğitim-öğretim yılının birinci döneminde 6 çocuk karnesini alırken; ikinci sömestr hastanede kalan 3 çocuk da, 9 Haziran Cuma günü karnelerine kavuştu.

Hedef her hastaneye bir sınıf!

 

Karne günü nedeniyle en az çocuklar kadar heyecanlı olduğunu belirten Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Yönetim Kurulu Üyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feza Orhan şunları söyledi;

“KAÇUV olarak çocuklarımızın eğitim ve öğretimine verdiğimiz katkının bugün meyvelerini almaktan dolayı çok mutluyuz. Karne alan çocuklarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Kanser tedavisi uzun süren bir süreç. Çocuklarımızın birçoğu tedavi sürecinde eğitimlerinden uzak kalıyor. Bu sebeple Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı hastane okulları ve sınıfları çocukların hedef ve motivasyonları için büyük önem arz ediyor. Bizler bu çalışmamıza Cerrahpaşa ile başladık, halen bu konuda okullarla işbirliği yapıyor, bu sınıflarda eğitim gören çocuklara eğitiminin yanında psikolojik alanda destek de sağlıyoruz. Hedefimiz her hastanede, her çocuk servisinde bir sınıf açmak”

 

2016 yılında hayata geçirilen Hastane Sınıfında 10 çocuk eğitim gördü

 

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı; Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şişli Rehberlik Araştırma Merkezi’nin desteğiyle hayata geçirilen Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Çocuk Onkoloji Servisi Hastanesi Özel Eğitim sınıfı 2016 Kasım ayında açıldı ve ilkokul öğretmeni atamaları gerçekleştirildi. Atanan öğretmenlerin hastane 

oryantasyonları KAÇUV çalışanları ve psikologları tarafından sağlandı. 2016-2017 Eğitim döneminin başlamasıyla birlikte, Pediatrik Hematoloji servisindeki 10 çocuk, okul öncesi ve ilköğretim seviyesinde eğitim ve öğretimine başladı.

 

2016-2017 Eğitim Döneminin ilk yarıyılında 6 çocuk karne aldı. 9 Haziran Cuma günü gerçekleşen yıl sonu karne töreni kapsamında ise okul öncesi eğitimine dahil olan 3 çocuk karne (çocuk gelişim raporu) aldı.

 

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Hakkında:

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 2000 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Servisi'nde çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kuruldu. Vakfın temel amacı; Maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamaktır. Ayrıca kanser ile mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması vakfın öncelikli hedefleri arasında yer alır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.