Obez Hastalar için Mide Balonu Nedir?

Obez Hastalar için Mide Balonu Nedir?

Obez Hastalar için Mide Balonu Nedir?

 

Obez hastalar ve egzersizlere rağmen kilo veremeyen kişiler için mide balonu uygulamasına başvurulur. Özellikle ameliyat olmak istemeyen hastaların ve ameliyatta risk taşıyan hastalar için geçici yöntem olarak bilinir. Oluşabilecek çok nadir komplikasyonlar mevcuttur. Fakat oldukça faydalı ve olumlu sonuçların alınmasına yardımcı olacaktır.

Mide Balonu Nedir?

Günlük yaşamda birçok kişinin kilo verme sorunları ile karşı karşıya kaldığı durumlardan bir tanesidir. Kilo problemi yaşayanlar bu sorunu giderebilmek adına diyet, spor, egzersiz gibi uygulamalara başvurulur. Bu uygulamalara rağmen olumlu ve başarılı sonuç alınamaz. Daha ciddi şekilde ilerlemiş olan sorunun, obeziteye kadar ilerlediği durum haline gelir. Mide balonu sayesinde porsiyonların daha küçük ve yeme içme sorununun düzene girdiğini görebilmek mümkün oluyor.

Bazı durumlarda bu tedavinin uygulanması mümkün olmayabilir. Bunun için mutlaka uzman hekim kontrolünde işlemin yapılması gerekir. Hastanın uygulamadan faydalanabilmesi için herhangi bir sağlık sorunu yoksa mide balonu mideye yerleştirilerek, kontrol altına alınır.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Çok fazla kilolu olan ve kilo vermekte zorluk çeken hastalar için uygun olan mide balonu uygulaması, kısa süre içinde gerçekleştirilir. Hastaya genel anestezi ya da hafif uyku halinde olacak şekilde uygulama yapılır. Daha sonra endoskopi yardımı ile mideye balon yerleştirilir. Balonun doğru yerde olup olmadığından emin olduktan sonra ilaçla birlikte şişirilmiş olur.

Yaklaşık olarak 15 dakika süren bu durunun 6-12 ay sonrasında çıkarılması uygun görülür. Uzman hekimler tarafından gerçekleştirilir. İşlemde fiyat değişkenliği görülebilir. İşlem öncesinde iyi bir araştırma yapılmalı ve mide balonu fiyatları hakkında yeterli bilgiye sahip olunur.

Yutulabilir Mide Balonu Yaptıranlar

Özellikle obezite sorunu ile karşı karşıya kalan kişiler için yutulabilir mide balonu uygulamasına başvurulur. Anestezi uygulaması altında uzman hekimler tarafından gerçekleştirilir ve düzenli olarak takip edilir. Bu sayede yapılan diyetler, egzersizler, sporlarla birlikte daha hızlı bir şekilde kilo verilmiş olur ve kilo almanın önüne geçilir. Bununla birlikte mide balonu uygulaması da tercih edilebilir. Ayrıca mide balonu fiyatları değişkenlik gösterir.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

  • Aşırı kilo almam ve bir türlü bu kiloları veremiyor olmamdan dolayı mide balonunu tedavisini gerçekleştirmek istedim. Günler ilerledikçe yediğim porsiyonların azaldığını ve eskiye göre daha iyi kilo verebildiğimi görmüş oldum.
  • İlk başlarda o kadar tedirgindim ki sanki işe yaramayacak sandım. Fakat balon sayesinde kilomu kontrol altına almış oldum.
  • Balonu yutarken bir şeylerin ters gideceğini ve bu sebepten dolayı balonun midemde kalacağını düşündüm. Sakin bir şekilde işlemi gerçekleştirdim. Zamanla alacağım sonuçları bekliyor olacağım.
  • Başarılı sonuçlar alacağımı düşünmüyordum. Fakat bu tedavi yöntemi sayesinde verdiğim kilolardan dolayı çok mutluyum. Daha da iyi sonuçlar alacağımı düşünüyorum.
  • İyi ki tedavi yöntemi olarak bu uygulamadan yardım aldım. Çünkü ameliyat olmak istemiyordum ve kurtarıcım olmuş oldu.

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatları

Her zaman yapılacak olan uygulamaların fiyatları merak konusu olabiliyor. Fiyatlarda sürekli olarak farklılıklar görebiliriz. Bu sebepten dolayı kesin olarak bilgi almak mümkün değildir. Daha doğru ve sağlıklı sonuçlar alabilmek adına, işlemin yapılacağı merkez ile görüşme yapılması gerekir. Çünkü işlemin yapıldığı merkez ve uzman hekimin tecrübesi göz önünde bulundurularak, fiyat belirlenmiş olur.

Mutlaka işlem öncesinde yeterli bilgi birikimine sahip olunması gerekir. Böylece işlem sonrasında merkez ile sorun yaşanmamış olur. Mide balonu fiyatları için ilgili yerlerle görüşme sağlanmasıyla birlikte daha sağlıklı sonuçların alınmasına yardımcı olacaktır.

https://www.drfirat.com/mide-balonu/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.