Nefes Kesen Tatbikat !..

Nefes Kesen Tatbikat !..

Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2007 Arama Kurtarma Harekatı, KKTC ve Türk kara sularında yapıldı

Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2007 Arama Kurtarma Tatbikatı, Doğu Akdeniz’de KKTC kara suları ile Türkiye ve KKTC arama ve kurtarma bölgeleri içerisinde başladı. 2 ayrı safhada gerçekleştirilen tatbikatın ilk safhası, Dipkarpaz’ın 8 mil güneyinde Bayrak-1 sahası olarak adlandırılan bölge yapıldı. ikinci safha ise Zeytinburnu’nun 5 mil doğusundaki Bayrak-2 sahasında gerçekleştirildi. Tatbikatla, arama kurtarma unsurlarının koordinasyon ve birlikte çalışma usullerinin geliştirilmesi, bu şekilde insani yardım harekatı ve iş birliği konularında Türkiye ve KKTC’nin imkan ve kabiliyetlerinin denenmesi hedeflendi.

Başarılı tatbikat

Tatbikata Türkiye’den, Türk Arama ve Kurtarma Teşkilatında yer alan Sağlık ve Ulaştırma bakanlıklarının ilgili kuruluşları, Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezinin yanı sıra Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Sahil Güvenlik Komutanlığından çeşitli tipte gemi, uçak ve helikopterler katıldı. KKTC’den ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Kıyı Emniyet ve Gemi Kurtarma Limited Şirketi arama kurtarma unsurları tatbikatta görev aldı.

Tatbikatta, Türkiye ve KKTC’nin arama kurtarma unsurlarının koordinasyonu hedeflendi. Başarılı tatbikatı Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’da izledi




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.