Nazım Hikmet'in mezarı getirtiliyor

Nazım Hikmet'in mezarı getirtiliyor

Türk edebiyatının ünlü isimlerinden Nazım Hikmet'in Rusya'daki mezarının, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine getirilmesine yönelik çalışmalar başlatıldı.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ünlü şairin gömütünün Hacıbektaş'a getirilmesi için Belediye Meclisinde aldıkları kararı, TBMM Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderdiklerini bildirdi.

Selmanpakoğlu, Nazım Hikmet'in gömütünün Hacıbektaş'a getirilmesini ilçeye gelen ziyaretçilerin de istediğini belirterek şunları söyledi: ''Dünya edebiyatında çok önemli bir yeri olan şairimiz Nazım Hikmet'in gömütünün Türkiye'ye getirilmesi, ulusumuzun genel isteği haline gelmiştir.

Hacıbektaş'ı yılda yaklaşık bir milyona yakın yerli ve yabancı turist ve ziyaret etmektedir. Bu ziyaretçilerin oldukça önemli bir bölümü, Hacıbektaş'ın Çilehane bölgesinde Ozanlar Yolu'nu ve Mahzuni Şerif'in mezarını ziyaret ettikçe, (neden Nazım Hikmet de burada değil?) sorusunu sormaktadır.

Hacıbektaş'ın, tarihinden gelen bir ilim ve kültür merkezi olma özelliğinin yanı sıra halkının da hümanist, sevgi ve hoşgörü sahibi olmasının verdiği bir yaklaşımla değerlendirildiğinde, Nazım Hikmet'in gömütünün Hacıbektaş'a getirilmesi anlam kazanacaktır.''

AA



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.