MY WAY

MY WAY

Ufuk Güldemir, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Güldemir'in cenazesi, kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Habertürk'te düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Ufuk Güldemir'in eşi Gaya ve yakınları, camide taziyeleri kabul etti.

Siyaset, iş, basın ve sanat dünyasından bir çok ismi bir araya getiren törende, öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Daha sonra Güldemir'in tabutu, cenaze törenine katılanların omuzlarında alkışlar ve karanfiller arasında cenaze arabasına kadar taşındı.

Ufuk Güldemir'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

-TÖRENE KATILANLAR-

Teşvikiye Camii'ndeki törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile aralarında Cüneyt Zapsu, Ertuğrul Günay, İlhan Kesici, Orhan Keçeli, İsmail Amasyalı, Ahmet Tan, Berhan Şimşek ve İsmet Sezgin'in de bulunduğu çok sayıda politikacı katıldı.

İş dünyasından da yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde Mustafa Koç, Aydın Doğan, Turgut Yılmaz, Ferit Şahenk, Halis Toprak, Cem Boyner yer aldı.

Törene sanat dünyasından da aralarında Sezen Aksu, Ali Rıza Binboğa, Halit Kıvanç, İzzet Öz ve Şahnaz Çakıralp'in de bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.

Çok sayıda gazete ve televizyonun üst düzey yöneticisi, köşe yazarı ve basın çalışanının da bulunduğu törene, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu ile bazı belediye başkanları iştirak etti.

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile çok sayıda kişi çelenk gönderdi.

-BAYKAL VE MUMCU-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ufuk Güldemir'in önemli bir gazeteci olduğunu belirterek, ''İyi bir gazeteci ve iyi bir aydındı. Basın için bir örnek oluşturdu'' dedi.

Ufuk Güldemir'in başarılı, girişimci bir ruha sahip olduğunu ifade eden Baykal, sürekli yeni ufuklara yelken açtığını söyledi. Güldemir'in güleryüzlü, yumuşak, çok sıcak ve sevecen bir kişi olduğunu anlatan Baykal, kendisini çok erken ve çok genç yaşta kaybetmenin üzüntüsü yaşadığını dile getirdi.

Baykal, Güldemir'in hayatını çok yoğun bir şekilde yaşadığını ifade ederek, ''Güldemir, toplum yaşamına imzasını attı, damgasını vurdu. Türkiye'nin dalgalı siyasi yaşamı ve kültürel dönüşümlerinde sağlam bir çizgi ortaya koyarak, örnek oldu. Kendisini çok sevdik, şimdi de çok özleyeceğiz. Allah rahmet eylesin'' diye konuştu.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu da, Güldemir'in sevenlerine sabır dileyerek, ''Gerçekten bir ufuk adamdı. Çok iyi bir insandı, iyi insan olabilmek önemli bir meziyettir. Allah rahmet eylesin'' dedi.


***

AA- Habertürk'te düzenlenen törenle, karanfiller ve "My Way" şarkısı eşliğinde sonyolculuğuna uğurlandı.İstanbul'da vefat eden Güldemir için kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıolduğu Yenibosna'daki Habertürk önünde tören düzenlendi.Tören öncesinde Güldemir'in eşi Gaya, kızı Su, amcası Cengiz Okaygün,kardeşleri Şafak ve Gül ile eski eşi Cumhur Etkin taziyeleri kabul etti.Ufuk Güldemir'in vasiyeti üzerine, tören sırasında Frank Sinatra'nın"My Way" şarkısı çalındı.Törende konuşan Güldemir'in kardeşi Şafak Okaygün, gözyaşları içindeaile adına yaptığı konuşmada, "Ufuk, bizim ailenin rengiydi. Muzipti,zekiydi, hepimizi eğlendiren oydu" dedi.Güldemir'in ailesinin her ferdine deli sevgisiyle bağlı olduğunuvurgulayan Okaygün, Güldemir'in yaşamında büyük mücadeleler verdiğinianlattı. Okaygün, Güldemir'in hırslı ve inatçı bir kişi olduğunubelirterek, Güldemir'in daha birçok projesi bulunduğunu, son bir yıla dabelki bir insanın tüm ömrüne sığdıracağı şeyleri sığdırdığını bildirdi.Güldemir'i ailesi kadar, çalıştığı kişiler ve çevresinin de sevdiğinidile getiren Okaygün, "Sonsuz kederler içindeyiz. Bu veda konuşmasınıyapmak çok zor. Aile olarak onun yaptıklarını daha ileri götürmek içinçalışacağız. Hepimizin başı sağ olsun. Kardeşimin mekanı cennet olsun"diye konuştu.

-BAKAN ŞENER-

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de, "Türk basınıbüyük bir ustasını, memleket kıymetli bir evladını, bizler ise güzel birdostumuzu kaybettik. Yüreğim buruk. Yüreğimizde ince bir sızı var.Hepimizin başı sağ olsun" dedi.Şener, bazı kişilerin anlatılamayacağını, buna kendi yaşamlarının izinvermeyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:"Çünkü onlar öylesine büyük işler yapmışlardır ki, buna nekelimeleriniz yeter, ne de siz altından kalkabilirsiniz. İşte Ufuk,böyle bir insandı. Onu anlatamam, ama bende bıraktığı etkiyi birkaçkelime ile de dile getiremezsem onun hatırasına nankörlük etmiş olurum.Ufuk'u neredeyse gazeteyi ilk elime aldığım gün bir okur olarak tanıdım.Hayatı bir yarıştan ibaretti. Önce bir muhabir olarak karşımıza çıktı,haberlerini okuduk. Sonra köşe yazarı oldu makalelerini okuduk.Yetinmedi, bir muhabir olarak başladığı gazeteleri yönetmeye başladı.Biz bu kez onun gazetelerini okumaya devam ettik. İşin gerçeği bizekendini hep okutturdu. Sonra bir özel televizyon kuruldu. Bu kezkarşımıza televizyon gazetecisi olarak geçti. Toplumsal olayları siyasigelişmeleri, kültür ve sanatı hayatımızın büyük bir bölümünde onun bizeyansıttığı aynadan izledik. Bir yarış atı gibiydi, durmak bilmeyen. Çokiş yaptı ancak iş yaparken hep doğruya, güzele ve ahlaki olana primverdi. Çirkinlikten kaçtı."Bakan Şener, Ufuk Güldemir ile ilk kez 4 yıl önce bu binada tanıştığını,birkaç kez telefonla görüştüğünü, bir ay önce de cep telefonuna birmesaj gönderdiğini dile getirerek, "Arkadaşlığımız kısa sürdü, ama taşgibi sapasağlamdı. Ben ne zaman Melih Meriç'i, Çiğdem Anat'ı, ErdoğanAktaş'ı, Hakan Aygün'ü, Taki Doğan'ı ve buradaki isimlerini sayamadığımonun öğrencilerini ve kader arkadaşlarını görürsem, hep onuhatırlayacağım. O, yarış bittikten sonra da koşan bir yarışçı gibiydi.Ruhu şad olsun" dedi.

-HABERTÜRK ÇALIŞANLARI-

Habertürk televizyonu sunucusu Özlem Gürses de, gözyaşları arasında UfukGüldemir'e son görevlerini yapmak için toplandıklarını belirtti.Güldemir'i bir kaleidoscope'a benzeten Gürses, Güldemir'in hayatınagirdiği herkesin yaşamını renklendiren bir kişi olduğunu söyledi.Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Melih Meriç de, çok üzgün olduğunu ifadeetti. Törende Ufuk Güldemir'in kendisine hediye ettiği smokini mi, yoksaşu an üstünde bulunan kıyafetimi giyeceği konusunda ikilem yaşadığını,Güldemir'in eskiden yazdığı bir yazıya bakarak smokinin böyle bir töreneuygun olmadığını anladığını belirten Meriç, "Ben, o smokini bundansonra uzun yıllar giymek istiyorum. Ufuk Güldemir, esaslı bir insandı.Bize biçimin de esasın bir parçası olduğunu öğretti" diye konuştu.Meriç, Güldemir'in, gazeteci Hasan Cemal'in "gazeteci milleti" lafınıçok sevdiğini dile getirerek, "Gazeteci milletinin neslinin devamettirilmesi için Ufuk Güldemir çok büyük emekler verdi. Ruhu şad olsun"dedi.Taki Doğan da, babasını kaybettiğinde yaşadığı sıkıntının benzeriniGüldemir'i kaybettiğinde de yaşadığını, babasından sonra onunöğrettiklerini yaparak yaşamını sürdürdüğünü anlattı. Doğan, "UfukGüldemir ne öğrettiyse, o yoldan nasıl gidilecekse bundan sonra onuyapmamız yeter. Ona borçluyuz. Bazı borçlar ödenmez. Bize hakkını helaletsin diyoruz" diye konuştu.Murat Ongun ise, gözyaşları içinde yaptığı konuşmasında, UfukGüldemir'in kendilerine çalışma azmi, pozitif hırs, dürüstlük vehaberciliği öğrettiğini belirterek, "Tüm çalışanlar adına hakkımız sizehelal olsun. Siz bizi izlemeye devam edersiniz. Biz de sizi izlemeyedevam edeceğiz" dedi.

-GAZETECİ DOSTLARI-

Gazeteci Hasan Cemal de, her ölümün kendi acısını getirdiğini,gazetecinin ölümünün de böyle bir acı yaşattığını söyledi. Cemal,"Ufuk, hepimizdendi. Bir gazeteciydi. Bir parçamızı alıp kendisiylebirlikte götürdü" diye konuştu.Hasan Cemal, Güldemir'in hayatı dolu dizgin yaşadığını, 30 yıllık meslekhayatına haberciliği, televizyonculuğu, kitap yazarlığını, internetgazeteciliğini ve son olarak da patronluğu sığdırdığını belirtti.Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin de, Güldemir'in enayırt edici özelliğinin, olağanüstü zekası olduğunu ifade ederek,zekası, yaratıcılığı ve olağanüstü enerjisi sayesinde başaramayacağıhiçbir iş bulunmadığını söyledi. Ergin,"Ufuk, çok iyi bir burjuvaydı. Ama aynı zamanda hamam önündeki büfeciMevlüt amcayı da çok iyi tanırdı. Zıtlıkları ve karşıtlıkları çok iyiuzlaştırırdı. Çok iyi blues söyler, aynı zamanda zikir ayinini de çokiyi bilirdi. Ufuk, hem blues, hem zikir ayiniydi. Büyük bir iddianınadamıydı" dedi.Törende duaların okunmasının ardından Ufuk Güldemir'in naaşı;arkadaşları, dostları ve sevenlerinin gözyaşları arasında karanfillerleomuzlar üzerinde cenaze arabasına konuldu.Törene, Güldemir'in ailesi ve yakınları, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer,SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan,AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, CHP İstanbul MilletvekiliBülent Tanla, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bakırköy BelediyeBaşkanı Ateş Ünal Erzen, TGC Başkanı Orhan Erinç, gazeteciler, köşeyazarları ve Habertürk çalışanları katıldı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.