Mustafa Koç: Ak Parti'yi kutluyorum

Mustafa Koç: Ak Parti'yi kutluyorum

Mustafa Koç, seçimlerden büyük bir oy oranıyla çıkan iktidar partisini kutladı ve şunları söyledi...

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, seçimlerden büyük bir oy oranıyla çıkan iktidar partisini kutladığını ve halkın kendilerine çok önemli görevler verdiğini belirterek, ''Bu görevlerden en önemlisi, halkın bu tercihini doğru okuyup, Cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerine birlikte sahip çıkarak, başta cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere toplumsal uzlaşmaya yaşamın her alanında öncelik vermektir'' dedi.

Mustafa Koç, Türk halkının, önemli bir demokrasi sınavını başarıyla verdiğini ve son aylarda giderek gerginleşen siyasi atmosfere rağmen demokratik olgunluk içinde ve yüksek katılım oranıyla seçimi sonuçlandırdığını aktardı. Yeni Meclis aritmetiğinde oyların yüzde 85'inin Meclis'te temsil edilebileceğini belirten Koç, sonuçların herkes için hayırlı olmasını diledi. Mustafa Koç, şöyle dedi:

''Seçimlerden büyük bir oy oranıyla çıkan iktidar partisini kutluyorum. Halk, kendilerine çok önemli görevler vermiştir. Bu görevlerden en önemlisi, halkın bu tercihini doğru okuyup, Cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerine birlikte sahip çıkarak, başta cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere toplumsal uzlaşmaya yaşamın her alanında öncelik vermektir. Bu tek taraflı bir görev değildir. Halk, muhalefet partilerinden de aynı davranışla siyaset yapmalarını istemiştir.''

Yeni kurulacak hükümetin tüm enerjisini, başlatılan reformları devam ettirme, eksik kalanları tamamlama çalışmalarına yöneltmesi gerektiğini ifade eden Mustafa Koç, şu görüşleri dile getirdi:

''Çünkü önümüzdeki yıllar, gelişmiş ülkelerle aramızdaki farkı kapatmamız gereken yıllar. Bu nedenle, siyasi ve ekonomik istikrar içinde başlatmış olduğumuz ilerleme hamlesini daha da hızlandırarak sürdürmemiz, mali disiplinden ve yıllık büyüme hızımızdan taviz vermeden, cari açık ve istihdam sorunlarının üstesinden gelerek, kişi başına milli geliri Avrupa ortalamasına yaklaştırmamız gerekiyor. Tek parti iktidarı bütün bunları hızla gerçekleştirmek için önemli bir fırsattır.

Biz Koç Topluluğu olarak uzun vadeli hedeflere odaklanıyor, Türkiye'nin geleceğine güveniyor ve bu gelecek için çalışıyoruz. Ayrıca Avrupa Birliği ilişkilerimizi de tazelenen bir enerjiyle ele alarak, tekrar rayına sokmamız, son zamanlarda gerek seçim gerekse başka siyasi kaygılar nedeniyle kaybettiğimiz zamanı telafi etmeliyiz diye düşünüyorum. Bu nedenle hiç zaman geçirmeden bu doğrultuda çizilen yol haritasına sadık kalarak ilerlemeliyiz.''

Başta AK Parti olmak üzerek seçimi kazanan ve Meclis'e giren partileri kutlayan Mustafa Koç, Türkiye'nin uluslararası platformda hak ettiği yeri alması için elbirliğiyle uzlaşma içinde, herkesin var gücüyle çalışması gerektiğini vurguladı.

AA



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.