"Milli Mücadelede İlk Adım Yürüyüşü"

"Milli Mücadelede İlk Adım Yürüyüşü"

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde dün Şişli’de bulunan Atatürk Evi Müzesi’nden Dolmabahçe Rıhtımı’na kadar "Milli Mücadelede İlk Adım Yürüyüşü" düzenlendi.

İstanbul Valiliği'nce organize edilen Milli Mücadele'de İlk Adım yürüyüşü gerçekleştirildi. Şişli'den başlayan ve Dolmabahçe'de son bulan yürüyüşte öğrenciler, Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak üzere İstanbul'dan Samsun'a gidişini temsili olarak canlandırıldı.

İstanbul Valiliği tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe Şişli'de bulunan ilköğretim ve liselerden çok sayıda öğrenci katıldı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yürüyüş Şişli'deki Atatürk Müzesi önünde başladı.

Marşlar ve bando ekipleri eşliğinde yürüyen öğrenciler çevredeki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Yürüyüş nedeniyle Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Mete Caddesi, Rumeli Caddesi, Maçka Caddesi, Toprakyol, Mebusan Caddesi ile Dolmabahçe rıhtımına kadar bütün yollar trafiğe kapatıldı.

Öğrencilerin ağırlıkta olduğu yürüyüşte, temsili Atatürk’ü taşıyan otomobil de yer aldı. İstanbul Valiliği ve Özel Nilgün Doğay Lisesi öncülüğünde düzenlenen yürüyüş için Şişli ile Dolmabahçe arasında bulunan bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Şişli Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediyesi’nin destek verdiği yürüyüşe, ilçede bulunan okullar ile Marmara Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Yürüyüş, temsili Atatürk ve silah arkadaşının Dolmabahçe Rıhtımı’nda 1937 model Buick marka otomobilden inerek, temsili Bandırma Vapuru’na binmesiyle son buldu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.