Milli karateci Erman Eltemur: Olimpiyatlara gitmek için elimden geleni yapacağım

Milli karateci Erman Eltemur: Olimpiyatlara gitmek için elimden geleni yapacağım

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un milli karatecisi Eltemur, "Ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için sabırsızlanıyorum. İnşallah çalışarak Tokyo Olimpiyatları'nda olacağız." dedi.

TOKYO OLİMPİYATLARI ERTELENMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un milli karatecisi Erman Eltemur, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gelecek yıla ertelenen Tokyo Olimpiyatları'na kota almak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Olimpiyatlarda karatede her sıkletten 10 sporcunun mücadele edeceğini vurgulayan Erman Eltemur, şunları kaydetti:

3 ORGANİZASYON ERTELENDİ

Ben, 75 kiloda mücadele ediyorum. Sıkletimde şu anda dünyada 6’ncı sıradayım. Koronavirüs nedeniyle Avrupa Şampiyonası ile 3 organizasyon iptal edildi.

Bizim sıklette ilk 4 doğrudan olimpiyata gidiyor. O anki puana göre olimpiyata gidecekler seçildi. Ben 6’ncı sırada kaldığım için gidemedim. Bu organizasyonlar iptal olmasaydı, ilk 4'e girmek için 2 maç kazanmama bakıyordu.

“OLİMPİYATLARA DOĞRUDAN GİDEBİLECEK DURUMDAYIM”

Olimpiyatlara doğrudan gidebilecek pozisyondaydım. Kısmet böyleymiş. Bir eleme organizasyonu daha var. Oradan da 3 sporcu gidecek. Bunun haricinde 2 wildcard ve 1 de ev sahibi olmak üzere olimpiyatlarda toplam 10 kişi mücadele edecek.

Olimpiyatlara gitmek için elimden geleni yapacağım. Ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için sabırsızlanıyorum. İnşallah çalışarak Tokyo Olimpiyatları'nda olacağız.

“KARETE İLK DEFA OLİMPİYATLARDA YER ALACAK”

Erman, Karate Milli Takımı'nın Tokyo'ya en hazır şekilde gideceğini belirterek, "Karatenin ilk defa olimpiyatlarda yer alması camiamız açısından, bunun bu döneme gelmesi de bizim açımızdan büyük bir mutluluk kaynağı. Sadece hayallerimizi 1 sene ertelemiş olduk. Karate Milli Takımı olarak gelecek sene aynı motivasyon ve istekle oraya gideceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

“DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA MADALYA ALMAK İSTİYORUM”

Kasım Ayı’nda Dünya Şampiyonası'nın yapılmasının planlandığını aktaran Erman Eltemur, "Dünya Şampiyonası'nda altın madalya almak istiyorum. Kariyerimde 21 yaş altı ve gençlerde dünya şampiyonluğu vardı. Büyükler kategorisinde de şampiyon olup, onu da koleksiyonuma eklemek istiyorum. Olimpiyatlara da dünya şampiyonu unvanıyla gitmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.