Mezoterapi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Mezoterapi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Mezoterapi Nedir? Nasıl Uygulanır?

 

 

Mezoterapi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren mezoterapi uygulaması genellikle bir takım hastalıkların tedavisinde başvurulan tıbbi bir tedavi çeşididir. Ancak son zamanlarda estetik tıbbın ilerlemesiyle beraber mezoterapi uygulamasının daha genç bir cilt yapısı elde etme ve anti-aging etki gösterme gibi bir özelliğinin olduğu keşfedildi. Özellikle yüz mezoterapi uygulaması yüzündeki sarkma ve kırışıklıkları yok etmek isteyenler için oldukça revaçta olan bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mezoterapi uygulaması nedir?

Mezoterapi günümüzde sıklıkla yüzü daha genç bir görünüme kavuşturma amacıyla uygulanmaktadır. En çok kadınlar tarafından tercih edilen bu uygulamanın etimolojik kökenine indiğimizde orta deri tedavisi anlamına gelmektedir. Mezoterapi ayrıca yüz kaldırma olarak tanımlanan face lifting tedavisi için de uygulanır.

Yaş artışına bağlı olarak hepimizin cildinde sarkmalar ve buna bağlı olarak kırışıklıklar meydana gelir. Kimimizde daha erken kimimizde daha geç olduğundan bu durum kişiden kişiye farklılık gösterir. Genellikle kuru cilt yapısına sahip bireyler daha erken kırışıklık korkusu ile karşı karşıya kalırlar. Yağlı cilt yapısına sahip bireylerde ise kuru ciltlilere oranla daha az kırışıklık görülse de daha erken yaşta sarkma meydana gelebilir. Bu sebeple cilt tipine bağlı olmaksızın anti-aging uygulamaları yaptırmak son derece önemlidir. Böylece yaşlanmayı bir adım geciktirebilirsiniz.

Mezoterapi uygulamasına hangi durumlarda ihtiyaç duyulur?

Mezoterapi birçok alanda uygulanabilirliği ile bilinir. Mezoterapi uygulamasının en yaygın olarak uygulandığı kullanım alanları aşağıdaki gibidir:

  • Ciltte meydana gelen yaşlanma ve buna bağlı olarak artan sarkmalar
  • Ciltte ortaya çıkan lekelerin tedavisi ve güneş lekeleri
  • Çatlak tedavisi
  • Saçlarında dökülme problemi yaşayan kişiler, kellik tedavisi
  • Göz altı morarmaları ve göz altında oluşan torbalanmalar
  • Alerjik reaksiyonlar
  • Sporcu yaralanmaları
  • Vitiligo
  • Bazı kronik rahatsızlıklar

 

Mezoterapi uygulaması hangi durumlarda uygulanmaz?

Mezoterapi uygulaması bazı durumlarda sakıncalı olabilir ve bu nedenle bu durumlar söz konusu olduğunda uygulanmaması faydalı olacaktır:

  • Hamile olmak
  • Emzirme döneminde olmak
  • Felç riski taşımak ve felç geçirmiş olmak
  • Şeker hastalığına sahip olmak
  • Kanser hastası olmak
  • Kanında pıhtılaşma problemi olmak
  • Bazı ilaçlara karşı alerjik reaksiyon vermek
  • Ürtiker hastası olmak
  • Kalp hastalığına sahip olmak

Yukarıda sayılan bu gibi durumlara sahip herhangi bir kimsenin mezoterapi uygulaması doğru değildir.

Mezoterapi türleri nelerdir?

Mezoterapi işlemi işlem esnasında kullanılan enjeksiyon tipine göre kendi arasında üçe ayrılmaktadır. Bunlar:

  • Nokta nokta mezoterapi,
  • Üst deri mezoterapisi
  • Kapsamlı mezoterapi

Bunlara ek olarak mezoterapi işlemi işlemin yapılacağı tedavi bölgesine göre de yüz mezoterapi, saç mezoterapi ve vücut mezoterapi şeklinde kendi arasında ayrılır.

Mezoterapi uygulamasının faydaları nelerdir?

Mezoterapi uygulaması tedavinin uygulanacağı bölgeye göre çeşitli faydalar sağlayan bir işlemdir. Mezoterapi uygulamasıyla vücut çatlakları, kırışıklıklar, lekeler, ciltte yer alan birtakım problemler, bölgesel yağlanma ve selülit gibi çokça sorun ortadan kaldırılır.

Mezoterapi bilhassa kellik sorunundan mustarip olan kişilerde bu sorunun giderilmesinde oldukça yaygın olarak başvurulan bir yöntemdir. Mezoterapi ile kellik yaşanan bölgelerde yeni saç çıkışı sağlanır. Ayrıca bu uygulama ile vücuttaki belli başlı bölgelerde baş gösteren migren vs gibi kronik ağrılar da yok edilir.

Kimler mezoterapi yaptırabilir?

Mezoterapi işlemi 18 yaşını geçmiş reşit bireylere uygulanabilir. Tabii öncesinde kapsamlı bir doktor muayenesinden geçmek önemlidir. Hamile ve emziren kadınlara mezoterapi uygulaması yapılması önerilmez.

Mezoterapi uygulaması yan etkileri ve zararları nelerdir?

Tıbbi çoğu uygulamada olduğu gibi mezoterapi uygulamasının da birtakım yan etkileri ve riskleri olduğunu söylemek mümkün. Ancak yine de bu yan etki ve risklerin geçici olduğu ve çok uzun süre bizlerle kalmadığını da ekleyebiliriz. Mezoterapi uygulaması yan etkileri kişiden kişiye değişim içerir. Hastaların bazılarında hiçbir yan etkiye rastlanmazken bazılarında kullandığı ilaçların da etkisi ile uygulama kişide alerjik tepkimelere yol açabilir. Alerjik reaksiyon durumu ile karşılaşmamak için işlemden yaklaşık bir gün öncesinde vücudun küçük bir kısmında ön izleme yapılabilir. Alerjik reaksiyona ek olarak mide bulanma, kusma, ishal, cilt üzerinde şişme, ciltte hassasiyet, kaşınma ve yanma, kızarma, morarma gibi yan etkiler de meydana gelebilir. Aynı zamanda ciltte deri dökülmesi veya koyu renk leke oluşması da gözlenebilir.

Mezoterapi uygulaması sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Mezoterapi uygulaması sonrasında üzerine düşülmesi ve bilinmesi gereken birtakım noktalar mevcut. Hasta mezoterapi uygulamasını yaptırmadan önce ve yaptırdıktan sonra bir müddet aspirin ve kan sulandırıcı gibi ilaçlar tüketmemelidir. İşlemden sonra yaklaşık 10 ila 15 saat arasında bir sürede tedavi bölgesinin su ile temasından kaçınılmalıdır. Dar kıyafetler kan dolaşımını olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle uygulama sonrasında belli bir süre kadar dar kıyafet giyilmemesi önerilir. Uygulama sonrasında ağır egzersizlere hemen başlanmamalıdır. Cilde makyaj uygulanmamalıdır. Mezoterapi uygulaması yaptırmadan önce ve sonra da muhakkak sağlıklı bir beslenme programı takip edilmelidir. Alkol ve tütün içeren maddeler, yüksek protein değerine sahip besinler tüketilmemelidir. Mezoterapi uygulamasından sonra tedavi bölgesinde sonradan oluşan kızarıklık, şişlik, morluk gibi komplikasyonların görülmemesi için bölgeye soğuk kompres buz uygulaması yapılmalıdır. Tedavi bölgesine sık sık temas etmek ve bölgeyi kaşımak yanlıştır. Uygulama bölgesine herhangi bir baskı uygulanmamalıdır. Bu uygulamalar bölgede oluşabilecek enfeksiyon riskini artırır. Doktorun önerdiği tüm tavsiyelere uyulmalı ve bunların dışına çıkılmamalıdır.

 

Mezoterapi uygulaması nerede uygulanmalı ve kim tarafından yapılmalıdır?

Mezoterapi uygulaması muhakkak alanında uzman tecrübeli bir dermatolog eşliğinde yapılmalıdır. Uygulamanın yapılacağı klinik de bir hayli önem taşır. Bu alanda uzmanlığı bulunmayan güzellik salonları gibi ortamlara veya merdiven altı yerlere bu mezoterapi işlemini uygulatmak doğru değildir.

Mezoterapi uygulaması fiyatları ne kadar?

Mezoterapi işlemi uygulamanın yapılacağı bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda uygulamayı yapacak doktor ve uygulamanın yapıldığı klinik de fiyatlandırmayı etkiler. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle buruna dolgu uygulama fiyatı için +90212 241 46 24  no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak mezoterapi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.