Metrobüsün adı var kendi halâ yok

Metrobüsün adı var kendi halâ yok

İstanbul'da ilk olarak Avcılar-Topkapı arasında hizmete girecek olan metrobüsler 15 Eylül'de yola çıkıyor. Ancak daha ne yollar, ne duraklar, ne de taşıtlar hazır.....

İlk aşamada Avcılar-Topkapı arasında hizmete girecek olan metrobüsün deneme seferlerine okulların açılmasından 2 gün önce yani 15 Eylül'de başlanacak. Ancak teslim alınacak 10 metrobüsle gerçekleştirilecek deneme seferlerinin start almasına bir hafta kalmasına rağmen, ne yollar tamamlandı, ne duraklar konuldu, ne de taşıtlar geldi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çalışmaların tamamlanmasını 15 Eylül'e yetiştirmeye amaçladıklarını, yetersiz kalan metrobüsleri Mercedes marka İETT otobüsleriyle takviye edeceklerini açıkladı.

E-5 RAHATLAYACAK

Trafiğin yoğun saatlerinde yolculuk süresi bir saati aşan Avcılar-Topkapı güzergâhını metrobüs 14 dakikada katedecek. Duraklardaki bekleme süreleriyle yolculuk yarım saatte tamamlanacak. Projenin tamamlanmasıyla minibüs ve otobüsler, E-5 Karayolu'na giremeyecek. Metrobüs hattı 2012 yılına kadar önce Mecidiyeköy, sonra Göztepe'ye kadar uzatılacak. Böylece Avcılar-Göztepe arası 60 dakikaya inecek.

YENGEÇ GİBİ YANAŞIYOR

Avcılar-Göztepe Metrobüs hattı için Boğaziçi Köprüsü'nde şerit genişliği 3.50 metreden 3.25'e indirilecek, ortadaki aydınlatma lambaları kaldırılarak şerit sayısı 6'dan 8'e çıkarılacak. Ortadaki iki şerit metrobüs hattına ayrılacak. Proje kapsamında her biri 1 milyon 200 bin Euro değerinde toplam 50 araç alınacak. Uzunluğu 26 metre olan, yaklaşık 220 yolcu kapasiteli metrobüsler duraklara yengeç gibi yan yanaşarak özürlülerin de yararlanm a s ı n ı sağlıyor.



SABAH

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.