Metrobüs deneme seferinde

Metrobüs deneme seferinde

İstanbul'un trafik problemine çözüm bulmak için Hollanda'dan getirilen 'Metrobüs', deneme seferi eksikliklere rağmen gerçekleştirildi.

2 adet Metrobüs ve 30 çift katlı otobüs ve 8 adet Capa-City otobüs Cevizlibağ'dan başladıkları deneme seferini Küçükçekmece'de tamamladı. Dönüş için hazırlanması gereken özel platformu bitirilemediği için metrobüsler E-5 karayoluna girmek zorunda kalırken, çift katlı otobüsler ise dönüş için henüz tamamlanmayan platformu kullandı. 
 
Okulların açılmasına yetiştirilmesi planlanan Metrobüs'ün, deneme seferine başlandı. Deneme seferine Hollanda'dan kiralık olarak getirilen 2 adet metrobüs, 8 adet Mercedes Capa-City otobüs ve 30 adet çift kaltı otobüs katıldı. Deneme seferinin başladığı sıralarda Metrobüs hattı üzerinde kamyonlar ve vinçlerle yapılan çalışmanın devam etmesi dikkat çekti. Yurt dışından yeni getirilen Metrobüsleri, yabancı şoförler kullandı. 24 metrelik devasa boyutları ile E-5 karayolunda ilerleyen Metrobüs'ü ilk kez gören soförler, cep telefonlarını çıkararak kayıt aldı. Araç sürücülerinin kayıt merakı ve metrobüsleri izleme isteği E-5 Karayolu'nda uzun kuyruklar oluluşmasına sebep oldu.

Test sürüşünü Küçükçekmece'de tamamlayan 2 adet Metrobüs ve 8 adet Capa-City otobüs, hazırlanması gereken platform tamamlanmadığından dönüş için E-5 Karayoluna girmek zorunda kaldı. Çift katlı otobüsler ise dönüş için, halen yarım olan platformu kullandı.

Metrobus seferleri 11 durak üzerinde gerçekleşecek ve duraklardan 4 dakikada bir Metrobus geçecek. Metrobusların tamamının hat üzerinde hizmet vermesinin 2008 yılı başını bulması bekleniyor. Tüm Metrobusların hizmete girmesiyle birlikte E - 5 yan yolda hizmet veren 650 minibüs ile 400 otobüs kaldırılacak.

Metrobus'un seyir güzergahları ise ise şöyle olacak;
Topkapı Parkı Metrobus Dönüş İstasyonu Durağı, Cevizlibağ Durağı, Demirciler Sitesi Durağı, Merter Durağı, İncirli Durağı, Şirinevler Durağı, Yenibosna Durağı, Sefaköy Durağı, Beşyol Durağı, Cennet Durağı, Küçükçekmece Durağı


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.