Mersin'de CHP'ye Alevi öfkesi

Mersin'de CHP'ye Alevi öfkesi

CHP'nin Mersin'de önseçim yapılmasına rağmen, 16. sıradaki Baro Başkanı İsa Gök'ü ilk sıraya, 11. olan avukatı 3. sıraya koyması Alevilerin büyük tepkisine neden oldu.

MUSTAFA ERCAN'ın haberi

Mersin'de milletvekili adaylığı için önseçim yapan CHP, 16. sırada yer alan Mersin Barosu Başkanı İsa Gök'ü aday listesinin ilk sırasına, 11. olabilen avukat Ali Rıza Öztürk'ü de 3. sıraya koydu.
Bu duruma tepki gösteren bazı delegelerle Alevi-Bektaşi dernek üyeleri, "Önseçimde seçilememiş kişileri 'ben seçtiririm' diyerek atadılar. Bu, parti için senelerdir çalışanlara, Alevilere haksızlıktır. CHP yönetimi bu sıralamada ısrar ederse, tepkimizi sandıkta gösterecek ve oy kullanmayacağız" dedi.

Milletvekili adaylığı için 51 aday adayının yarıştığı önseçim sonucu 417 delegenin oyunu alarak 16. sırada çıkan Gök, aday listesinin ilk sırasına yerleştirilirken, 527 oyla 11. olan Öztürk 3. sıraya konuldu. Bu düzenlemenin ardından Tarsuslu aday Vahap Seçer 2, Mersin Milletvekili Ali Oksal 4, Ali Koç da 5. sıraya geriledi.

CHP önünde açıklama

Aday listesinde Alevi adayın bulunmaması, Mersin'deki Alevi-Bektaşi dernekleriyle bazı kültür derneklerinin tepkisini çekti. CHP parti binası önünde açıklama yapan Tuncelililer Vakfı Şube Başkanı Hıdır Acar, "Genel Merkez en azından 3. sıra için kontenjan kullanmamalıydı. Bu sıralamadan rahatsızlık duyuyoruz. Eğer CHP yönetimi bu sıralamada ısrar ederse tepkimizi sandıkta göstereceğiz. Biz mutlaka Alevi aday derdinde değiliz. İlerici, devrimci, demokrat kişilerin listelerin üst sırasında yer almasını istiyoruz" dedi.



Milliyet

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.