Mekanınızı  Hava Şartlarına Göre Dizayn Edin

Mekanınızı  Hava Şartlarına Göre Dizayn Edin

Mekanınızı  Hava Şartlarına Göre Dizayn Edin

 

Güneşlik yada yağmurluk olarak nitelendirilen tente, hava şartlarından ve dış etkenlerden korunmak amacıyla yapılan bir tür örtüdür.  İngilizceden çevrilen ve kelime anlamı olarak çıkıntı yada binanın dış duvarına tutturulan ikincil kaplama anlamlarında kullanılmaktadır.

Pamuk ve polyester iplikten üretilen branda tentelerden çatılar kapatılabildiği gibi aynı amaçla alüminyum, demir, çelik ve ahşaptan da yapılabilmekte ve binaların çıkıntıları dış etkenlerden yada hava şartlarından korunabilmektedir.

Güneşten ve yağmurdan korunmak amacıyla bez yada brandadan üretilen tenteler, kullanım alanın genişlemesiyle ayrı bir sektör haline gelerek yeni üretim alanları ve istihdam alanları oluşturmaktadır. 2005 yılında kurulan tente üretici firmalarından olan ve  çok sayıda üniversite, cafe ve teras yaparak sektörde adından sıkça söz ettiren trendtente,  otomatik tente yapımında yüzlerce referansı ile hizmete aralıksız devam etmektedir.

Günümüzde cafe ve restoran gibi işletmelerin açık alan kullanımlarının artmasıyla birlikte daha fazla ihtiyaç duyulan tenteler ev tip ve endüstriyel tip gibi çeşitleri kullanıcıların tercihine sunulmaktadır.  Kullanılan alanlarda yapı ruhsatı istenmemesi ise işletmelere ayrı bir avantaj sağlamaktadır.

Üretici firma manuel sistemin yanında otomatik sistemlerde de müşterilerinin taleplerine göre en kaliteli hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Üretim ve malzeme kalitesine göre değişen tente fiyatları; kumaşın kalitesi,  kumanda, katlamalı yada rulo sistemi gibi özellikler dikkate alınarak belirlenmektedir.

İşletmelere pratik kullanım imkanı sağlayan tenteler konforlu ortamıyla da müşterilerin ilgisini çekmektedir. Açık alanlar hava şartlarına göre tek tuşla tavanı açılıp kapanabilen mekanlar haline gelerek rahat kullanım ortamı sağlamaktadır. Tasarım özelliklerine göre değişiklik gösteren tente modelleri; bez, branda, cam gibi materyaller kullanılarak yüksek kalitede üretilip işletmelerin beğenisine sunulmaktadır.  İşletmelerin talep durumuna göre gölgelik olarak ta kullanılabilen ürünler kullanım açısından pratik olduğu kadar kolaydır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.