Mehmetçik teröristi ininde arıyor

Mehmetçik teröristi ininde arıyor

Sınırdaki birlikler, Şırnak’ın Cizre ilçesi yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarının geçiş yolu olarak kullandığı Cudi Dağı’nın yüksek kesimlerine top ve tank atışı yaptı.

Şırnak’ın Cizre ilçesi yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarının geçiş yolu olarak kullandığı Cudi Dağı’nın yüksek kesimlerine top ve tank atışı yapıldı.
Cizre ilçesine bağlı Hisar ve Çağlayan köyleri yakınlarında, terör örgütü PKK mensuplarının Türkiye’ye geçiş yaptıktan sonra, eylem amacıyla başta Gabbar Dağı olmak üzere diğer bölgelere geçme ihtimalinin bulunduğu Cudi Dağı’nın güney kesimi askeri birlikler tarafından top ve tank ateşine tutuldu.
Güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyon çerçevesindeki top ve tank atışlarının ardından dağdan duman yükseldiği ve bazı yerlerde yangın çıktığı gözlendi. Tank ve top ateşinin ardından, askeri birliklerin arazi araması yaptığı kaydedildi.
Ayrıca Gabbar Dağı, Cudi Dağı’nın kuzeyi ve diğer kırsal kesimlerde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonların zaman zaman hava destekli olarak sürdürüldüğü belirtildi.

KOMANDO BİRLİKLERİ KAYDIRILDI

Terör örgütü PKK’ya yönelik zaman zaman hava destekli olarak sürdürülen operasyonlar devam ediyor. Arazi arama tarama faaliyetlerinin de yürütüldüğü operasyonlar, Şırnak, Hakkari, Siirt, Tunceli’nin kırsal kesimlerinde sürdürülüyor.
Komando birliklerinin kaydırıldığı ve ihtiyaç duyulan askeri malzemelerin sevk edildiği bölgede düzenlenen operasyonlarla, teröristlerin barındığı yerler imha ediliyor.
Bu arada, terör örgütünün yuvalandığı Cudi ve Gabar dağlarının kesiştiği Kasrik Boğazı mevkisindeki Kızılsu yol ayırımda bulunan tepelik bölgede, jandarma tarafından gece eğitimi düzenlendi. Eğitim çalışması kapsamında ağır makineli silahlarla deneme atışı yapıldı.
Gerekli çevre önleminin alınmasından sonra yapılan deneme atışları, yaklaşık 15 dakika sürdü.



MİLLİYET

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.