Makam aracında travesti pazarlığı

Makam aracında travesti pazarlığı

SİNOP Belediye Başkanı AKP'li Zeki Yılmazer'in şoförü Oktay Üsdal, resmi plakalı makam aracına travesti alırken görüntülendi. Sürücü Üsdal, polisler tarafından 213 promil alkollü çıktı.

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, 57 AK 001 plakalı makam otomobiliyle İstanbul'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşmek için geldi. Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'i oteline bırakan şoförü Oktay Üsdal, resmi plakalı makam otomobiliyle arkadaşlarını aldı. Üsdal ve beraberindeki arkadaşları resmi plakalı makam otomobiliyle gece turuna çıktı. Üsdal yolda 2 arkadaşını bıraktı. Arkadaşı Sertaç Gümüş ile birlikte yola devam eden Üsdal, bu sırada zaman zaman kırmızı ışıkta geçti. Üsdal, gece geç saatlerde Beyoğlu'nda resmi plakalı otomobile travesti alırkan DHA muhabiri tarafından görüntülendi. Bir süre ilerledikten sonra travestiyi indiren Üsdal, park ettiği sırada asayiş ekipleri tarafından farkedildi. Burada Üsdal'a kimliği soruldu. DHA'nın sorularını yanıtlayan Üsdal, “Alkollü araç kullanmıyorum. Yanımda kadın yoktu. Varsa kanıtlayın. Yoldan geldim. Özür dilerim'' dedi. Üsdal'ın arkadaşı Gümüş ise, sorulara yanıt vermeyip uzaklaştı. Üsdal, “Başkanı bıraktıktan sonra biraz dolaştım. Doğru, bu hata zaten'' diye konuştu. Üsdal ile Gümüş, polis memurunun eşliğinde makam otosuna binerek Şişli Polis Merkezi'ne götürüldü. Bu sırada makam otomobilini bir polis memuru kullandı. Üsdal, yapılan muayenede 213 promil alkollü çıktı. Bu arada makam otomobilinin hacizli olduğu ve bu nedenle de arandığı belirlendi. Bunun üzerine araç polis tarafından çekildi.
     
     BAŞKAN: DUYUNCA ŞOK OLDUM

      İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyarete giden Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, makam şoförü Oktay Üstal'ın makam otomobiline travesti alması üzerine şoka girdiğini belirtti. Olayın gerçekleştiği saatlerde kendisinin İstanbul'da otelde dinlendiğini belirten Yılmazer, şunları söyledi:
      “Sabah saatlerinde konuyu telefon ile öğrendim ve şok geçirdim. Öncelikle Sinop halkından özür diliyorum. Biz halk adına görev yapıyoruz. Halkın adına yaptığımız görev ve makamlara dikkat ekmemiz gerekiyor. Şoförlerime ‘Hal, hareket, tavırlarınıza ve oturup kalkmanıza dikkat edin' diye sürekli uyarılarda bulunuyorum. Olayı duyduğum anda şok oldum. Şoförümü kovdum. Artık kendisini görmek de istemiyorum. Bırakın resmi araçla, özel araçla dahi olsa belediye başkanının şoförünün bu tür olayların içine karışması bile beni rahatsız eder. Yasal işlemi pazartesi günü başlatacağım. Hepimizi üzen ve hiçbir zaman yakışmayan tavır ve hareketlerle karşılaşmamız bizi gerçekten rahatsız etmiştir.''

MİLLİYET



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.