Macbeth'in en anlamlı sahne yorumu

Macbeth'in en anlamlı sahne yorumu

William Shakespeare’in yazdığı, dünyanın en önemli eserlerinden birisi olan “Macbeth”, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tiyatro severlerle buluşacak. Ancak bu kez çok farklı bir oyuncu topluluğu bu ünlü eseri yorumlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü yaptığı hizmetlerin yanında düzenlediği sosyal ve kültürel aktivitelerle başarılı çalışmalara imza atıyor.

Hazırlıklarını tamamlayan Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) Tiyatro Topluluğu oyuncuları Macbeth oyunuyla seyirciyle buluşuyor.

William Shakespeare’in yazdığı, dünyanın en önemli eserlerinden birisi olan “Macbeth”, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tiyatro severlerle buluşacak.

Yönetmenliğini Kadir Kandemir’in yaptığı ve tamamı özürlülerden oluşan ekibin farklı bir yorumla sahneleyeceği oyunda Tevfik Alakazlı, Gamze Dirlik, Ali Aydın, Remzi Özcan, Evrim Süel, Fatih Şirin ve İlayda Süel sahne alacak. Sevrin Uysal’ın İkinci Yönetmen olarak yer aldığı oyunun, Dekor ve Kostüm Tasarımını Onur Uğurlu, Müzik Tasarımını Emre Sarıtunalılar ve Murat Kadir Yücel ikilisi, ışık tasarımını ise Zilkifli Özdemir yapacak.

400 yıl önce yazılan Macbeth’e, iktidarı elde etmek ve elinde tutmak uğruna, bir insanın kaderini nasıl kana boyadığı ve içinden çıkılmaz bir hale dönüştürüldüğü anlatılıyor. Shakespeare’in şiirsel ahengini, görsel bir bütünlük içinde bozmadan yansıtmaya gayret gösteren ekip, sinemasal anlatım tekniklerinden yararlanarak, günümüz seyircisinin alışkanlıklarını gözardı etmeden, çağdaş bir anlatımla tiyatral bir seyir oluşturmaya çalışacak.

İSÖM’ün, özürlülerin toplumsal hayata kazandırılması yönünde örnek olması amacıyla hayata geçirdiği İSÖM Tiyatro Topluluğu, ortaya koyacağı başarılı çalışmalarla bu alanda “Biz de varız” diyecek. Geçen sene sahneledikleri Kral Oidipus oyunuyla büyük beğeni kazanan İSÖM Tiyatro Topluluğu, bu sene Macbeth ile tiyatro severlerin karşısına çıkacak.

Tarih: 15 – 16 Haziran
Saat: 20.00
Yer: Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi 

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.