Liderler oy kullandı

Liderler oy kullandı

Siyasi parti liderleri seçim sonucunun Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu eşi Emine Erdoğan'la Üsküdar’daki Burhaniye İlköğretim Okulu’nda kullandı.
Seçimlerin ülke genelinde bir hoşgörü havasında geçtiğini belirten Erdoğan, “İnşallah bu oyların kullanılmasında, inanıyorum ki seçim hukuku açısından sandıklarda herhangi bir sıkıntı yaşanmaz ve böylece Türk demokrasisi bu seçimlerden çok daha güçlenerek çıkar” dedi.

Erdoğan, seçimlerin sorunsuz geçmesinin yalnızca Türkiye’ye değil tüm dünyaya bir mesaj olacağını ifade ederek, “Çünkü her seçim bizim daha ileri bir demokrasiye yürüdüğümüz bir seçimdir. İnşallah bugün de sandıklarda bunu çok açık ve net müşhade edeceğiz. Ülkemiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

Erdoğan, sandıklarda görevli olan tüm sandık başkan ve yöneticilere de oy kullanma esnasında gösterdikleri olgunluktan dolayı teşekkür etti.

'Biz bu hallere alışık değiliz' 

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekili genel seçimlerinde oyunu Anıttepe İlköğretim Okulu'ndaki 4366 numaralı sandıkta kullandı.

Ankara Anıttepe İlköğretim Okulu'na saat 14.15'te gelen Bahçeli, okulun giriş katında kurulan 4366 numaralı sandığa gitti. Görevlilere nüfus cüzdanı ve seçmen bilgi kartını veren Bahçeli, oyunu atarken gazetecilere görüntü verdi. Bahçeli, kalabalık gazeteci ordusu görünce “Biz bu hale çok alışık değiliz” dedi.
Oyunu kullanmasının ardından çıkışta açıklama yapan Bahçeli, “Bugün gerçekleştirmekte olduğumuz 23. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin Türk milletine, bütün siyasi partilerimize hayırlı, uğurlu olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Huzur ve barış ortamında, güzel bir yarışmayla bugünlere gelinmiştir. İnşallah seçim sonuçları milletimiz için istikrar, barış ve huzurun geleceğini belirleyen önemli bir görevi yerine getirmiş olur” diye konuştu.
Bahçeli, okula girişte ve çıkışta partililer tarafından alkışlandı.

AĞAR OYUNU EŞİ İLE BİRLİKTE KULLANDI

Bir önceki gün partisince Elazığ İstasyon meydanında düzenlenen mitinge katıladıktan sonra Sinop'ta son mitingini gerçekleştiren Ağar, akşam saatlerinde yeniden Elazığ'a döndü. Geceyi Elazığ'da geçiren Mehmet Ağar, sabah 09.30'da geldiği Sürsürü Mahalesi Vali Tevfik Gür İlköğretim Okulun'da saat 09.55'de 1260 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Eşi Emel Ağar, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve DP Elazığ milletvekili adayları ile birlikte geldiği Vali Tevfik Gür İlköğretim Okulu'nda görevlilere hayırlı çalışmalar dileğinde bulunan Ağar, ardından oyunu kullandı. Eşi Emel Ağar'ın oyunu sandık başında açık şekilde kullanmasını istemesine rağmen, Mehmet Ağar, "Her şeyin bir usülü vardır." diyerek oyunu gizli bölmede hazırlayarak getirip sandığa attı.

Oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Ağar, seçimin memlekete ve millete hayırlı bir olması temennisinde bulundu.

Ardından eşi Emel Ağar ile birlikte alkışlar arasında salonu terk eden Mehmet Ağar, salonda kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklara şeker ve para dağıttı. Okul çıkışında gazetecilere de teşekkür eden Ağar, hayırlı çalışmalar dileğinde bulunduktan sonra Ankara'ya gitmek üzere havaalanına hareket etti. Ankara'da seçim sonuçlarını takip edeceklerini belirten Mehmet Ağar, "Şimdi Ankara'ya gidiyoruz, seçim sonuçlarını arkadaşlar takip eder, biz biraz dinlenmeyi hak ettik gibi gözüküyor." şeklinde açıklamada bulundu. Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın eşi Emel Ağar da oyunu Ankara'da kullanacağını söyledi.

Deniz Baykal oyunu, mezun olduğu okulda kullandı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal oyunu memleketi Antalya'da kullandı. Baykal oyunu mezun olduğu Antalya Lisesi'nde verdi.
Antalya Lisesi'ne gelişinde vatandaşların ilgisi ile karşılaşan Baykal, oy vermek için beklerken bir vatandaşın yerini verme istediğini reddetti. Baykal, oyunu Antalya Lisesi'ndeki 3275 numaralı sandıkta kullandı.

Kendisini getiren araçta gazetecilerin ısrarı üzerine konuşan Baykal "Hayırlı olsun. Güzel bir seçim oluyor. İnşallah milletimizin yüzünü güldürecek bir sonuç çıkar. Hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Baykal'a CHP il ve ilçe teşkilatları ile milletvekili adaylarını yanı sıra yerel yöneticiler de eşlik etti.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, sandıktan çıkan sonuca herkesin saygılı olması gerektiğini söyledi. Baydemir, zarfların küçük olmasından yakınınca sandık başkanı, "Zarflar küçük değil, pusulalar büyüdü" yanıtını verdi.

UZAN: DEMOKRASİYİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE YAŞIYORUZ

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, milletvekili genel seçimlerinde oyunu Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki 1073 numaralı sandıkta kullandı.

Beykoz Çubuklu'daki Atatürk İlköğretim Okulu'na saat 12.30'da gelen Cem Uzan, eşi Alara Uzan ile okulun 2. katındaki sınıfta kurulan 1073 numaralı sandığa gitti. Görevlilere sürücü belgesini veren Uzan, oyunu atarken ısrar üzerine gazetecilere görüntü verdi.

Uzan, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, ''Demokrasiyi güzel bir şekilde yaşıyoruz. Türkiye'ye ve bize hayırlı olsun'' dedi.

KUTAN, EŞİ İLE SANDIK BAŞINA GİTTİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, eşi Mebrure Kutan ile birlikte Ayten-Şaban Diri İlköğretim okulu'nda 4419 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Kutan, oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Partisine ''tahminlerin üzerinde oy gelmesini beklediklerini'' kaydeden Kutan, verilecek her karara saygı duyulması gerektiğini söyledi. Kutan, ''Bu mücadelede bazı kamplaşma ve gerginliğe sebep veren oluşumlar oldu. Temennimiz. Bunların TBMM'ye intikal etmemesidir'' dedi.

Kutan, saat 18.00'dan sonra seçim sonuçlarının gelmeye başlayacağını belirterek, ''(Adam berbere girmiş saçım ak mı, kara mı diye sormuş berber önüne dökülünce görürsün demiş) biz de ilerleyen saatlerde sonuçları göreceğiz'' diye konuştu.

Bu arada, CHP Genel Sekreteri Önder Sav da, oyunu aynı okuldaki 4422 numaralı sandıkta kullandı.

DSP LİDERİ SEZER UZLAŞI ÇAĞRISI YAPTI 

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, oyunu Ankara’da eşi ve çocuklarıyla birlikte kullandı. Seçim kampanyasının sert geçtiğini belirten Sezer, bundan sonra uzlaşı ve diyaloğu öne alan bir hizmet yarışının olması gerektiğini söyledi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, oyunu Ankara’da eşi ve çocuklarıyla birlikte kullandı.

Zeki Sezer, eşi Ülkenur kızı Selcan ve oğlu Serkan ile birlikte oyunu Çayyolu’ndaki Türkkonut İlköğretim Okulu’nda kullandı.
Seçim kampanyasının sert geçtiğine dikkat çeken Sezer, bundan sonra uzlaşı ve diyaloğu öne alan bir hizmet yarışının olması gerektiğini söyledi. Sezer, seçimlerin Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Sezer, bütün liderlere uzlaşı ve diyalog çağrısını yineledi.

SHP LİDERİ KARAYALÇIN OYUNU ANKARA’DA KULLANDI 

BAKAN GÜL, OYUNU KAYSERİ'DE KULLANDI

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, milletvekili genel seçleri için oyunu Kayseri'de kullandı.

Bakan Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, oylarını, Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesindeki 1206 nolu sandıkta kullandı. Bakan Gül, burada kendisine ikram edilen baklavanın, sandık görevlilerine ve gazetecilere ikram edilmesini istedi.

Gül, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçmenlerin sandık başına gittikleri bu günü, ''demokrasinin en güzel anlarından biri'' olarak nitelendirdiğini söyledi.

Millet iradesinin her şeyin üstünde olduğunu belirten Gül, Atatürk'ün, ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' sözünü anımsatarak, bugün bunun bir kez daha yaşandığını söyledi.

Bugün sözün halkta ve millette olduğunu, çıkacak sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Gül, şöyle konuştu:

''Halk neye karar verirse neyi isterse o da başımızın üstünde yer tutacaktır. Seçimlerin ülkemiz ve Türk milleti için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah gelecek günler, Türkiye için çok daha güzel ve iyi olur. Siyasi partiler bir yarış için vardır. Çoğulculuk, demokrasinin ana ilkelerinden biridir. Eğer tek parti olursa ona demokrasi denmez. Çok parti olacak ki yarış olsun. Bu gün o yarışın kararı verilecek. Bu kararı halk verecek. Hayırlı, uğurlu olsun. Türk milletinin vereceği karar saygıyla karşılanacaktır.''

Gül, gazetecilere de teşekkür ederek, ''Demokrasinin temel direklerinden biri de hür basındır. Açık rejim, açık toplum, bizim için çok büyük bir servettir. Bunu sağlayan da sizlersiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum'' dedi.

ESKİ BAŞBAKANLARDAN YILMAZ, OYUNU RİZE'DE KULLANDI

Rize'den bağımsız milletvekili adayı olan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, milletvekili genel seçimleri için oyunu, Rize merkeze bağlı Piri Çelebi Mahallesi'ndeki Kurtuluş İlköğretim Okulunda 1032 numaralı sandıkta kullandı.

 Baydemir zarflardan şikayetçi

Zarf ve oy pusulasını alarak, oy kullanma kabinine geçen Baydemir, gazetecilerin kendisine yaklaşmasıyla "Arkadaşlar öyle değil. Sıkıntı yaratabilir" uyarısını yaptı. Oy verme işlemi uzun süren Baydemir, "Sayın Başkan bu zarflar küçülmüş" diye espri yaptı. Sandık başkanı da "Zarflar küçük değil, pusulalar büyüdü" dedi.

"Hayırlı olsun" dileğiyle oyunu 2173 nolu sandığa atan Baydemir, imzasını attıktan sonra sol işaret parmağına boya sürüldü. Oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan DTP'li Baydemir, "Bir kez daha söz milletindir. Bugün sandıklardan çıkacak sonucu hep birlikte göreceğiz, hep birlikte saygı duyacağız. Sandıktan çıkan sonuca herkes duymalı" diye konuştu. Baydemir, sandıklardan çıkacak sonucun Türkiye'nin huzuruna, toplumsal barışa ve Diyarbakır'ın ekonomik, sosyal kalkınmasına katkıda bulunması temennisinde bulundu.

DTP'li Tuğluk oy kullandı, imzayı unuttu

Demokratik Toplum Partisi(DTP)'nin Diyarbakır'dan aday gösterdiği Aysel Tuğluk, oy kullandıktan sonra imza atmayı unuttu. Ulusal ve yabancı basın kuruluşlarının büyük ilgi gösterdiği Aysel Tuğluk, heyacandan imza atmayı unutunca, sandık görevlisi Tuğluk'a okul bahçesinde yetişerek imza atmasını sağladı.

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Aysel Tuğluk Diyarbakır Bağlar Semti Çelebieser İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Tuğluk, "Umuyorum ve diliyorum barış, demokrasi kazanacak. Demokratik cumhuriyetin inşaası ve halklarımızın birliği için hayırlı olsun diyorum." dedi.

Yazıcıoğlu oyunu kullandı

Eski BBP Genel Başkanı ve Sivas bağımsız milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu, oyunu aday olduğu Sivas'ta kullandı.

BBP genel başkanlığından istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan Yazıcıoğlu, oyunu kullanmak için Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Hacı Mehmet Sabancı Lisesi'nde sandık başına gitti.

Oyunu okuldaki 2148 nolu sandıkta kullanan Yazıcıoğlu, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her şeyden önce vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, şöyle dedi:

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, Cumhuriyet Mitinglerinde vatandaşların bölünmeyin, birleşin çağrısına kulak verdiğini belirterek, “Bunları gerekçe göstererek seçimlere girmemiştim, o doğrultuda oy kullandım” dedi.

Karayalçın, oyunu eşiyle birlikte Ankara Çankaya Lisesi'nde kullandı. Cumhuriyet mitinglerini anımsatan Karayalçın, vatandaşların “bölünmeyin birleşin” çağrısı doğrultusunda oy kullandığını belirtti. Karayalçın sözlerine şöyle devam etti:

“Ankara olmak üzere bölünmüşlük nedeniyle büyük kent belediyelerini yitirmiş olduğumuzu çok iyi hatırlamış olduğumdan ve Cumhuriyet mitinglerinde yurttaşlarımızın bize bölünmeyin birleşin çağrısı yaptığımı aklımda tuttum. O doğrultuda oy kullandım.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.