KYB: TÜRK ORDUSU K.IRAK'I VURDU

KYB: TÜRK ORDUSU K.IRAK'I VURDU

Kürdistan Yurtseverler Birliği, Türk ordusunun Duhok yakınlarındaki bir nahiyeyi bombaladığını iddia etti

KYB’nin internet sitesinde yayınlanan bir haberde, Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik sınır ötesi operasyon düzenleyip düzenlemeyeceği konusunda tartışmalar sürerken, sınırda konuşlanan Türk askerlerinin Kuzey Irak’ı vurduğu iddia edildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı topçu birliklerinin, Türkiye ile Kuzey Irak arasındaki sınır hattında büyük askeri yığınak yaptığı savunulan haberde, Türk topçusunun 2 Haziran günü bugün karşı yerel saatle 00.01’de Duhok’un Soran ilçesine bağlı Sidekan nahiyesini bombaladığı öne sürüldü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.

“Bölgedeki Kürt güvenlik kaynaklarına” dayandırılan haberde, terör örgütü PKK üyelerinin bulunduğu iddia edilen Xakurke bölgesi ve çevresindeki Elmuş, Muslok ve Mezra köyleri ile Sur dağının da havan toplarıyla vurulduğu öne sürüldü.
Dün, Süleymaniye’de peşmergeler Türk askerlerini durdurmuş, Türk askerinin, kendilerini arama yapmak isteyen peşmergelere olumsuz yanıt vermesi üzerine tansiyonun yükselmesine rağmen Türk askerleri herhangi bir olay yaşanmadan birliklerine dönmüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Tom Casey de Türk askerinin Türkiye’nin Irak sınırı içinde ve bazen de sınır çevresinde terörle mücadele operasyonları yaptığını söylemişti.

(ANKA)



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.