'Kusuru olanlar cazalandırılacak'

'Kusuru olanlar cazalandırılacak'

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Ulutaş: Şehit Binbaşı Özyalçın'ın cenazesinin taşınması sırasındaki görüntülerle ilgili kusuru olanlar cezalandırılacak.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, uçakla Van'dan getirilen şehit Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın'ın cenazesinin uçaktan taşınması sırasındaki görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığını, ihmali ve kusuru olanlar hakkında gerekli cezanın verileceğini bildirdi.

Ulutaş, basın mensuplarına konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şehit binbaşının cenazesinin taşınması sırasında ortaya çıkan görüntünün hoş olmadığını ve herkes gibi kendisini de çok üzdüğünü söyledi. Ulutaş, ''Soruşturma başlattık. Kimin ihmali kusuru varsa gerekli cezayı vereceğiz'' dedi. Cenazenin uçaktan alındıktan sonra apronda nasıl taşınacağına ilişkin bir prosedür ve genelge bulunmadığını ifade eden Ulutaş, dünkü görüntülerin bir daha yaşanmaması için ilgili kurum ve kuruluşlarla konuşarak gerekli düzenlemeyi yaptıklarını bildirdi.

Mehmet Ali Ulutaş, ''Bundan böyle gelen şehit cenazeleri, uçaktan askerler tarafından alınarak ambulansa konulacak ve kargo terminaline götürülecek. Cenaze daha sonra yine askeri törenle dışarıda bekleyen ambülansa konulacak'' diye konuştu. Ulutaş, şehidin beraberinde gelen şahsi eşyaların ise ayrı bir araçla götürülerek kargo terminalinde bekleyen yakınlarına teslim edileceğini sözlerine ekledi. (



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.