Küresele karşı cip vergisi

Küresele karşı cip vergisi

Küresel ısınmayla mücadele için cip kullananlardan 18 bin dolar vergi alınacak!!

LONDRA Belediye Başkanı Ken Livingstone araçlara çevre vergisi getirdi. Cipiyle Londra caddelerinde dolaşmak isteyenler, yılda 18 bin dolara tekabül eden rekor bir ücret ödeyecek.

Geçen yıl kent sokaklarında arazi aracı kullananlara 'Gerizekalı' diyen Livingstone yüksek oranda karbondioksit salan araçlardan günde 50 dolar vergi kesecek. Uygulama İngiltere'de büyük şehirlerde de geçerli olacak.

Türkiye'nin önde gelen medyatik isimleri ise bu uygulamanın 'son derece saçma' olduğu görüşünde. Ancak ünlüler küresel ısınmayla savaşa katkısı olacaksa gerekirse araçsız gezeceklerini bile söylüyor.

Yeşim Salkım:Küresel ısınmaya karşı sadece arabalarımızı satarak destek olamayız. Su ve elektrik kullanımı da önemli. Cip üretiminin kaldırılması lazım ki daha uygun araçlar kullanalım.

Mahsun Kırmızıgül: Kararı destekliyorum. Dünyanın ekolojik dengesini bozmayalım. Gerekirse cipimi satarım. Ama böyle bir uygulama Türkiye'de çok mantıksız olurdu.

Sergen Yalçın: Şu anda zaten yılda 13 milyar vergi veriyorum. Bir de 18 bin dolarlık vergiyi ödesek hepten biteriz. Cipimi hemen satardım, bir daha almazdım!

Fatih Erkoç: Eğer gerçekten hiç kimsenin kayırılmadığına inanırsam cipimi seve seve satıp motosikletle gezerim. Şu an zaten kış ayları dışında motosiklete biniyorum.

Nefise Karatay: Uygulama İstanbul'da olsaydı insanlar kazancına göre neye bineceğini belirlerdi ve sınıflaşma olurdu. Benim cipim dizel, az yakıyor, çevreyi de kirletmiyorum.

Armağan Çağlayan: Bu uygulama çok saçma. Zaten Türkiye'de vergiler yüksek, cipleri fahiş fiyatla satın alıyoruz. Burada bu uygulama gereksiz ve saçma olurdu.

Star


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.