Köyünde, Bahçesi ve Arsası Olanlar Prefabrik Evlere Yöneldi

Köyünde, Bahçesi ve Arsası Olanlar Prefabrik Evlere Yöneldi

Köyünde, Bahçesi ve Arsası Olanlar Prefabrik Evlere Yöneldi

 

 

Prefabrik ev hakkında eminiz ki herkesin az çok bilgisi vardır. Son zamanlarda bilinirliği oldukça artan prefabrik ev çok fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Prefabrik evlerin tanımına gelinince, duvar, kapı ve benzeri ekipmanların fabrikasyon olarak üretilerek ardından beton platforma yerleştirilmesi ile prefabrik evler oluşturuluyor. Prefabrik yapılar genel itibari ile kullanan kişiler tarafından çok seviliyor. Bu evler deprem ve zemin kayması gibi felaketlere karşı da çok dayanıklı olduğundan son dönemlerde göz önündedir. Karmod firmasının tasarladığı ve satışa sunduğu birçok farklı prefabrik yapı bulunuyor.

Prefabrik ev hakkında merak içerisinde iseniz mutlaka Karmod firmasının yeni nesil prefabrik yapılarını incelemenizde fayda var. Bu firmanın prefabrik yapıları neredeyse 120’i ülkede güvenle kullanılır. Aynı zamanda firma sadece prefabrik ev üretmemektedir, aynı zamanda prefabrik yapı, prefabrik şantiye binaları, prefabrik tuvalet, prefabrik ofis ve prefabrik yemekhane gibi pek çok farklı dallarda da isteğe özel hizmet verir.  Prefabrik evlerin sunduğu çok fazla avantajı duymak mümkün. Mesela bu ürünlerin imalatı fazla kalitelidir, yapım süresi de buna oranla kısadır.

Prefabrik Ev Satın Almanız İçin 10 Neden

Eğer sizin aklınızda da prefabrik ev satın almak varsa ancak yine de bir şeylerden dolayı rahatsız veya kuşku içerisindeyseniz prefabrik ev satın almanız için 10 nedeni incelemeniz gerekecektir. Bunlar şu şekilde listelenebilir;

  • Prefabrik evler her zaman konforlu ve ekonomiktir.
  • Prefabrik evler her zaman güçlü ve uzun ömürlüdür.
  • Prefabrik ev tercih ederek siz de zamandan tasarruf yapabilirsiniz.
  • Prefabrik evler sürdürülebilir imalat teknikleri ile yapılmaktadır.
  • Prefabrik evler çevre ve insan sağlığına özenli yaklaşır.
  • Prefabrik evler isteğe bağlı bir şekilde tasarlanabilir, moderndirler.
  • Prefabrik evler çok rahat bir şekilde demonte edilebilir.
  • Prefabrik evler ısı yalıtımlıdır ve enerji tasarrufları da yüksektir.
  • Prefabrik evler her türlü iklim koşullarında rahat bir şekilde kullanılabilir.
  • Prefabrik evler depreme ve doğal afetlere karşı dayanıklıdır.

Prefabrik Evlerin Avantajları

Kişilerin prefabrik evler hakkında merak içerisinde oldukları konulardan birisi de prefabrik evlerin avantajları olmaktadır. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Prefabrik yapılar modüler yapılar oldukları için daha önceden planlanıp, ihtiyaçlara uygun olarak üretilmektedir.
  • Diğer yapılara göre daha pratik olduğundan dolayı çok daha kısa sürede teslim edilebilmektedirler.
  • Diğer yapılara göre daha esneklerdir bu yüzden de depreme ve zemin kaymalarına daha dayanıklıdırlar.
  • Her isteğe karşı hazır bir nitelikte tasarlanmaktadırlar.
  • Isı ve ses yalıtımını diğer yapılara göre çok daha fazla bir şekilde sağlaralar.
  • Her türlü alana göre özel üretilebilirler.
  • Çevreyi kirletmeden çevreci bir şekilde ve etrafa rahatsızlık vermeden çok kısa sürede oluşturulabilmektedirler.

 

Enerji Tasarruflu Prefabrik Yapılar

Prefabrik yapılar tarafından kişilere birçok avantaj sunulmaktadır. Bunlar arasındaki en önemli avantajlardan birisi de bunların enerji tasarrufu yapıyor olmalarıdır. Prefabrik yapılar duvar panelleri özel levhalar arasına yüksek dansitede yalıtım dolgu malzemesinin kullanımı ile hazırlanmaktadır. Duvar panellerinin sağladığı yalıtım değeri tuğla veyahut gaz betonlu binalara oranla neredeyse yüzde altmışa varan oranlarda yüksektir. Binanın çatı sisteminde gerçekleştirilen özel mineral yün kaplama uygulamalarının yardımlarıyla da yalıtım başarılı bir şekilde artırılmaktadır. Yalıtım değerleriyle prefabrik bina iklimlendirmeleri oldukça ekonomik hale gelir.

Prefabrik Evleri Kendimiz Tasarlayabilir Miyiz?

Kişilerin prefabrik ev hakkında meraklarının ardı arkası kesilmemektedir. Merak edilen hususlardan birisi de prefabrik evleri kendimiz tasarlayabilir miyiz sorusuyla gündeme gelmektedir. Elbette prefabrik yapı sistemine uyduğu takdirde dilediğiniz plan ya da boyut ile prefabrik evlerinizi kendi isteğiniz doğrultusunda tasarlayabilirsiniz.

 

Hızlı Üretimli Prefabrik Yapılar

Prefabrik olduğu için fabrika ürünü olan yapılar oldukça hızlı bir süreç içerisinde teslime hazır hale getirilmektedir. Ancak kişiler bu durumda ya dayanıksız yapılarsa diye kuşku içerisine düşünmektedir. Ancak prefabrik yapılar klasik evlerden veya apartmanlardan çok daha dayanıklı olmasıyla bilinir, deprem ve toprak kayması gibi durumlardan da neredeyse etkilenmezler.  

Teknolojik bantta yapıyı oluşturan asıl taşıyıcı çelikler, sandviç panel duvar blokları, çatı makasları, çatı kaplamaları gibi ürünlerin üretimleri sağlanırken diğer yandan da pencere ve kapılar, çelik kapı, elektrik ve su tesisat malzemeleri, su ve aydınlatma armatürleri gibi tüm ürünler paketlenerek hazırlanır, bu yüzden üretim hızlıdır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.