KÖYDES'e 450 milyon YTL

KÖYDES'e 450 milyon YTL

AK Parti'nin hükümet döneminde en önem verdiği projelerden olan Köy Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) ve BELDES projesine 450 milyon YTL gönderildi.

AK Parti'nin hükümet döneminde en önem verdiği projelerden olan Köy Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) ve Belediyelerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi'ne (BELDES) seçim öncesinde 450 milyon YTL gönderildi. Köy yollarının yapımı projesi olarak bilinen KÖYDES'e yılın başında 300 milyon YTL, nisanda 200 milyon YTL aktarıldı.

Mayıs içinde de aktarılan 300 milyon YTL ile KÖYDES'e yılın başından itibaren aktarılan ödenek 800 milyon YTL'yi buldu. Beldelerin altyapı yatırımları için 2007'de konulan ödeneğin yarısı da yani 150 milyon YTL iki gün önce gönderildi. Böylece seçim öncesinde köy ve beldeler için 450 milyon YTL aktarılmış oldu.

AK Parti'nin seçim meydanlarında da KÖYDES ve BELDES projelerine önemli yer ayıracağı ve ayrıntılarıyla anlatacağı belirtildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda teşkilattan projelerin iyi anlatılmasını istediği dile getirildi.

BELDES'e de 2007 bütçesinde toplam 300 milyon YTL'lik ödenek ayrıldı. Ödeneğin yarısı yani 150 milyon YTL haziranın ilk günlerinde ilçelere gönderildi. Kalan bölümün de temmuz ayında aktarılması planlanıyor. 300 milyon YTL ise özellikle içme suyu olmayan ve nüfusu 10 binin altındaki 2515 beldede harcanacak.



REFERANS

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.