Köprüler için 7 milyon YTL harcandı

Köprüler için 7 milyon YTL harcandı

Edirne Valisi Nusret Miroğlu; Kanuni, Fatih ve Tunca köprülerinin restorasyon ve onarım çalışmaları için şuana kadar 7 milyon YTL para harcadıklarını söyledi.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu; Kanuni, Fatih ve Tunca köprülerinin restorasyon ve onarım çalışmaları için şuana kadar 7 milyon YTL para harcadıklarını söyledi. Osmanlıdan günümüze miras kalan tarihi köprülerin onarım çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Miroğlu, "İlk olarak Kanuni ve Fatih köprülerinin onarımı tamamlanarak yaya trafiğine açıldı. Şuan ise Tunca ve Meriç köprülerinin restorasyonu devam ediyor." dedi.

 



Meriç köprüsünün restorasyon ve onarım çalışmalarının bu ay sonuna kadar tamamlanacağını söyleyen Vali Nusret Miroğlu, şunları söyledi: "Kent merkezinde bulunan tarihi köprülerimiz 2005 ve 2006 yılında meydana gelen nehir taşkınlarında çok büyük zarar görmüştü. Yaşanan taşkınlarda 400 yıllık Tunca Köprüsünün yan korkulukları çökmüştü. Edirne Valiliği İL Özel İdaresi, Karayolları Genel Müdürlüğü ve ve Kültür Bakanlığı'nın katkısıyla tarihi köprülerin onarım çalışmalarına başlandı. İlk olarak Sarayiçi bölgesinde bulunan Kanuni ve Fatih köprülerinin onarımına başlandı. Çok kısa bir sürede söz konusu köprülerimiz yaya trafiğine açıldı."

 



Tunca köprüsünün restorasyon çalışmasının ise 450 iş günü süreceğini vurgulayan Vali Miroğlu, "En çok zarar gören köprümüz olan Tunca köprüsünün onarımı 450 iş günü olarak hesaplandı. Bu çalışma kapsamında merkeze bağlı Karaağaç mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımızın mağdur etmemek için araç trafiği için alternatif yol yaptık. Yayalar için ise nehir üzerine yaya yolu yaparak vatandaşın kullanımına sunduk." şeklinde konuştu. Miroğlu, Meriç nehri üzerindeki Meriç köprüsünün onarımının bu ay sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.