komutan başbuğ ırak sınırında

komutan başbuğ ırak sınırında

ŞIRNAK'a gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, “Bölücü terör örgütü yok oluncaya kadar mücedele sürecek” dedi.

Şırnak ve Irak sınırındaki birliklerde denetlemelerde bulunacak olan Orgeneral Başbuğ, gazetecilerin, “Kuzey Irak'a operasyon düzenlenecek mi?” sorusu üzerine, “Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Yaşar Büyükanıt 12 Nisan'da yaptığı basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görüş ve düşüncelerini ifade etmişti. Bunun üzerine ekleyeceğim bir şey yok” diye konuştu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ, 30 bin askerle başlatılan "Bahar Balyozu" harekatı sürerken Şırnak'a gitti.

Komutan, sınırda teröristlere karşı harekat yapan kuvvetleri denetliyor. Başbuğ, sınırda Kuzey Irak Harekatıyla ilgili konuştu. Başbuğ'un sınırdaki sözleri bir dönem Suriye sınırına giderek terörist Öcalan için "Artık sabrımız taştı" diyen dönemim Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Atilla Ateş'in çıkışını hatırlattı.

Gelişmeler şöyle:

Orgeneral İlker Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cudi ve Gabar Dağı'nda PKK’lı teröristlere yönelik operasyonların sürerken bugün beraberinde 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay ve 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz ile birlikte Şırnak'ta bulunan birlikleri denetledi. Orgeneral Başbuğ, daha sonra Şırnak Valisi Selahattin Aparı’yı da makamında ziyaret etti.

Valilikte gazetecilerle görüşen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, bahar ve yaz döneminin faaliyetlerini değerlendirmek amacıyla Şırnak'a geldiğini söyledi. Şırnak'ta bazı birliklerde denetleme yaptığını anlatan Orgeneral İlker Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt içindeki operasyonlarının kararlılıkla devam ettiğini belirterek, “Kararlılık demek şu demek; O bölücü terör örgütü yok oluncaya kadar, etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlarımız devam edecektir. Diğer bir deyişle kırsalda, yerleşim biriminde tek terör örgütü mensubu kalıncaya kadar güvenlik kuvvetleri bu mücadeleye artan bir kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Birliklerde yaptığı denetimlerde en alt rütbeden en büyüğüne kadar tüm askerlerin gözlerinde büyük kararlılık gördüğünü anlatan Orgeneral İlker Başbuğ, şöyle konuştu:

“Bugün görüştüğüm bütün personelin en küçük ve en büyük rütbelisine kadar gözlerinde bu kararlılık gördüm. Bunda kimsenin en ufak şüphesi olmaz. Onun için diyorum ki; terör örgütü ve bu örgütü destekleyenler hedeflerine, amaçlarına ulaşamayacaklardır. Onların bu şansları yok. Sonbahar, kış, yaz ne de hava şartları birliklerimizin bu konudaki azim ve kararlılıklarına en ufak bırakın menfi yapmasını, bilakis nispet etki yaptığını gördüm. Çok başarılı bir dönem geçirdik. Silahlı kuvvetleri olarak biz bunu söylemiyoruz. Bunu teröristler itiraf ediyor. Teröristlerin üst seviyedekileri konuşmalarında şu değerlendirmeyi duyuyoruz. 2006-2007 yılı içinde bulunduğumuz sürede güvenlik kuvvetlerimizin onlar üzerinde o kadar büyük bir baskısı var ki, bu baskı 1994-98'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullandığı baskıyla aynı şiddete ve seviyede olduğunu itiraf ediyorlar. Güvenlik kuvvetlerimizin tek görevi vardır. O görevde teröristleri nerede ise bulup etkisiz hale getirmektir. Bu görev önümüzdeki dönemdeki sürede de artan bir kararlılık ve şiddete devam edecektir. Şırnak bölgemiz terörle mücadelede hayati bölgelerden birisidir.”

‘BÖLGE HALKI YANIMIZDA’

Terörle mücadelede bölge halkının devletin yanında yer almasının kendilerini sevindirdiğini belirten Orgeneral Başbuğ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim her zaman ifade ettiğimiz ve üzerinde durduğumuz nokta şudur; Bölge halkımızın devamlı yanımızda olması, desteğini bize vermesi bizi mutlu ediyor. Bunu Şırnak’ta görüyoruz. Sokakta geldiğimde de bunu gördüm. Bunun için çok önemli ve her zaman söylüyoruz; Terör örgütü en büyük zararı kime verdi, nereye verdi? Bölge halkına verdi. Düşünün bu terör olmasaydı Türkiye şu an nereydi, bölgemiz şu an neredeydi, Şırnak şu an neredeydi ve diğer bölgelerimizdeki iller nerde olacaklardı. Onu için en büyük zararı gören halkımıza sesleniyoruz. Teröre destek vermeyin. Biz bu terörü etkisizleştirip bitirmek mecburiyetindeyiz. Mücadelemizde elbette bölge halkından her zaman destek aldık. Bu destek önümüzdeki dönemde de devam edecek inancımız vardır. Şırnak önemli bunun için yoğun programımıza rağmen valimizi ziyaret etmeden geçemedim. Gerçekten sayın valimizin gerek Şırnak ilimize yaptığı hizmetler gerekse de güvenlik kuvvetlerimize verdiği destek ve ilişkilerden dolayı mutluluk duyuyoruz. Bunun yanında Tümen komutanımızla olan ilişkisi ve Şırnak halkıyla olan diyalogu ve yaptığı hizmetler nedeniyle huzurunuzda teşekkür ediyorum. Sonraki süreçte de başarılarının devamını diliyorum.”

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, bir gazetecinin, “Kuzey Irak’a operasyon düzenlenecek mi?” sorusu üzerine “Bu soruya cevap vermem ama, biliyorsunuz Kuzey Irak’a yapılacak operasyonla ilgili Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Yaşar Büyükanıt 12 Nisan'da yaptığı basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerimizin görüş ve düşüncelerini ifade etmişti. Bunun üzerine ekleyeceğim bir şey yok” karışlığını verdi.

Şırnak'ta 20 bin askerle sürdürülen operasyona ilişkin soru üzerine Orgeneral Başbuğ, bunun yeni bir olay olmadığını bildirerek, “Kış ayında bölgeden çekilen birliklerimiz yaz- bahar ayında tekrar bölgeye dönüyorlar. Bu yeni bir şey değil. Rutin olarak yapılan askeri sevkıyatlardır. Operasyonlarımız kararlılıkla bölgede devam edecektir” dedi.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'a Şırnak Valisi Selahattin Aparı tarafından plaket verildi.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.