Koç yeniden okyanusa açılıyor

Koç yeniden okyanusa açılıyor

Rahmi Koç, yeniden büyük denizlere açılıyor. Bu seferki rota ise...

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, yeni gemisi tamamlandıktan sonra Atlantik Okyanusuna açılmayı planladığını kaydetti.

İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesindeki Tashmahal adlı 8 odalı butik otelin açılışına katılan Rahmi Koç, Atlantik'e açılmak için yeni gemisinin tamamlanmasını beklediğini belirtti.

''Nazenin IV'' adlı yelkenlisiyle Fenerbahçe Marinasından denize açılarak, yaklaşık 2 yılda dünyayı dolaşan Rahmi Koç, ''Ne zaman bir yerde devamlı dursam sıkılıyorum. 'Yelkenli' diyorlar, 'kotra' diyorlar, yeni bir gemi yapılıyor. Gemi tamamlanınca Atlantik'e açılmayı istiyorum'' diye konuştu.

Alaçatı'yı beğendiğini ifade eden Rahmi Koç, 1986 yılında yatırım yapmak üzere beldeye geldiğini, yatırımların ekonomik olmadığı ortaya çıkınca fikrini değiştirdiğini söyledi. Alaçatı'da yatırım yapanları takdirle karşıladığını belirten Koç, ''Alaçatı'nın kendine has bir havası var. Yurt dışındaki vatandaşlarımız yazları geçirmek için geliyorlar. Devamlı bir antika fuarı da var. Her gün açık. Burada iş yapılıyor. Meyveler, sebzeler, giysiler de satılıyor'' dedi.

Açılışı yapılan Tashmahal Otel'in sahibi Ayça Tanyeli Çitoğlu da turistlerin sakin bir tatil geçirmek amacıyla Alaçatı'yı tercih ettiğini, bu nedenle odalara televizyon koymadıklarını ve 6 yaş altı çocukların otele alınmadığını belirtti. Tashmahal Otel binasının 1854 yılında inşa edildiğini ve uzun süre Rum evi olarak kullanıldığını ifade eden Çitoğlu, evi iki yılda restore ettirerek hizmete açtıklarını kaydetti.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.