Koç karını nasıl artırdı?

Koç karını nasıl artırdı?

Koç Holding, bu yılın ilk çeyreğinde esas faaliyet gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 23 artırdı. Net karlılığı ise yüzde 14 arttı. Peki bunu nasıl başardı?

Koç Holding, bu yılın ilk çeyreğinde esas faaliyet gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 23 artırarak 11.1 milyar YTL'ye yükseltirken, net esas faaliyet kárı ise yüzde 61 artışla 671.3 milyon YTL'ye çıkardı.

Net dönem kárı da 14 kat artarak 259.5 milyon YTL'ye yükseltirken, Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, ilk çeyrekteki faiz artışı ve talep daralmasına karşın ihracat artışı sayesinde bu sonucu elde ettiklerini söyledi.

Koç Holding'in geçen 5 yıl içerisinde önemli bir yeniden yapılandırma ve büyüme sürecine girmiş olduğunu hatırlatan Bulgurlu, önümüzdeki dönemde de özellikle hisse değeri yaratma ve kárlılık konularına odaklanacaklarını belirtti. İlk çeyrekte alınan sonuçların doğru karar ve yatırımların bir sonucu olduğunu belirten Bulgurlu, şunları kaydetti:

"İlk çeyrekteki faiz oranlarındaki yükselme ve tüketici talebinde gözlenen daralmaya paralel olarak sadece otomotiv sektöründe net esas faaliyet kárı geçici bir dönem için düşüş kaydetti. Ancak burada da Koç Topluluğu şirketleri ihracat artışı sayesinde üretimlerini ve kapasitelerini artırmaya devam etti."

Faaliyet gösterdikleri diğer iş kollarında da net esas faaliyet kárlarını yüzde 37 ile yüzde 197 arasında arttığına dikkat çeken Bulgurlu, net kárlılıklarındaki artışın ise daha da yüksek olduğunu kaydetti. Stratejik kararlar çerçevesinde bir yandan yüksek potansiyel gördükleri sektörlerde büyürken, diğer yandan da daha odaklı bir büyüme için şirket satışları gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bulgurlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bundan sonra da ülkemizde ve global piyasalarda gözlemlediğimiz eğilimler paralelinde portföylerini yeniden yapılandırmaya ve hisse değerini en yüksek seviyelere taşıyacak, en verimli, en karlı ve aynı zamanda da riski en iyi dengeleyen portföy kompozisyonuna ulaşmaya çalışacağız."




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.