Koç Grubu, AB'ye girdi

Koç Grubu, AB'ye girdi

Koç Holding, Avrupa'nın en büyük ilk 50 şirketi arasına girdi. İşte ayrıntılar...

Alman Handelsblatt gazetesinin her yıl hazırladığı "Avrupa'nın en büyük 500 şirketi" araştırmasının sonuçlarına ilişkin olarak Koç Holding'den yapılan açıklamada, Koç Holding'in, Türkiye'den 14 şirketin girdiği sıralamada Türk şirketleri arasında 27 milyar euro ciroyla ilk 50'ye giren tek Türk şirketi olduğu kaydedildi.

Türkiye'nin, sıralamada bulunan 14 şirketiyle ülke sıralamasında 8'inci basamağa yerleştiği vurgulanan açıklamada, 2006 cirosunu yaklaşık yüzde 80 artıran Koç Holding'in, sıralamada 39 basamak birden yükselerek 500 şirket arasında 49'uncu sıraya yerleştiği belirtildi.

Koç'un, sıralamada yer alan toplam 14 şirketin 6'sını bünyesinde bulundurduğuna işaret edilen açıklamada, Koç Holding dışında, Arçelik, Tüpraş, Aygaz, Ford Otosan ve Migros'un da Avrupa'nın en güçlü 500 şirketi sıralamasına girdiği belirtildi.

Koç, geçtiğimiz yıl içinde de Fortune Global 500 listesinde yer alan tek Türk şirketi olmuş, sıralamada bir önceki yıla göre 31 basamak birden yükselerek 358. sırada yer almıştı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.