Kıtalararası 300 tonluk seyahat

Kıtalararası 300 tonluk seyahat

17 ülkede koşulan Formula 1 yarışları için otomobillerden yedek parçalarına, TV yayın araç-gereçlerinden araçların kullandığı özel yakıta kadar ortalama 300 tonluk malzeme kıtadan kıtaya dolaştırılıyor.

Türkiye Grand Prix'inde 20 kişilik özel uzman takımı eşliğinde 300 tonluk malzeme İstanbul Park'a taşınacak. F1 yarışları için 4 yıldır binlerce parçadan oluşan bu devasa malzeme yığınını kıtadan kıtaya taşıyan DHL'nin kurumsal iletişim direktörü Selda Susal, “F1'de başarılı olmak için üç temel öge var. Hız, titizlik ve takım çalışması. 20 yıllık tecrübemizden dolayı F1 bizi global ortak olarak seçti” dedi.

Susal, marka görünürlüğü ve bilinirliği açısından önemli bir katkı sağlayan F1'in kendileri için de global anlamda iyi bir iletişim platformu olduğunu belirterek, bu yıl en hızlı pilota Fastest Lap Ödülü vereceklerini, böylece en hızlının DHL tarafından da ödüllendirileceğini belirtti. Formula 1 Yönetim Başkanı ve CEO'su Bernie Ecclestone da DHL Fastest Lap Ödülü'nün hız ve organizasyonun önemini vurguladığını belirtti.

SAAT DAKİKLİĞİNDE NAKLİYAT YAPILIYOR

DHL, her bir F1 yarışı sonrasında, pazar gününü pazartesiye bağlayan gecelerde ekipmanların tamamını araçlara yükleyerek başka bir ülkeye nakledilmeye hazır hale getiriyor ve pazartesiyi salıya bağlayan gece boyunca da malzemeleri bir sonraki yarış alanına ulaştırıyor.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.