Kırıkkale'de kene için tim kuruldu

Kırıkkale'de kene için tim kuruldu

Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü tarafından Kırım Kango Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelere karşı 60 kişiden oluşan özel bir tim kuruldu.

Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü tarafından Kırım Kango Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelere karşı 60 kişiden oluşan özel bir tim kuruldu.

24 saat görev yapan ve kendilerine gelen tüm ihbarları değerlendiren özel tim elemanları bir yandan eğitici broşürle hastalık konusunda vatandaşları bilgilendirirken diğer taraftanda ilaçlama yapıyorlar.

Konuya ilişkin olarak İHA muhabirine bilgi veren Kırıkkale Tarım İl Müdür Vekili Ekrem Şener, havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan ve özelilkle Tokat, Sivas, Çorum, Yozgat, Kırıkkale, Çankırı ve Kastamonu gibi bir çok ilde insanların hayatını kaybetmesine neden olan kenelerle mücadele etmek için 60 kişiden oluşan özel bir tim oluşturduklarını açıkladı.

Tim elemanlarının günün 24 saati dönüşümlü olarak mesai yaptıklarını ve bu konuda gelen ihbarları değerlendirerek önleyici çalışmalar yaptıklarını kaydeden Şener, "Yaklaşık yarım santimetre boyunda olan ve kan emerek beslenen bu hayvanlar kırsal ve yeşillik alanlarda yaşarlar.

Bir şekilde vücuda yapışan keneler uzaklaştırılırken ezilmemeli ve başı koparılmamalıdır. halk arasında bilinenin aksine bu hayvanı vücuttan uzaklaştırmak için ezilmesi yada yakılmaya çalışılması taşıdıkları mikrobun bulaşmasına neden olmaktadır. Vücutta kene tespit edilmesi halinde yapılması gereken en doğru şey en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaktır" dedi.

Ahırında ilaçlama yapılan Nazmiye Çiçek ise "Dün ahırımızdaki hayvanlarda kene gördüm. Hemen Tarım İl Müdürlüğünü aradım. Yeni kurulan ekip gelip hayvanlarımızı ve ahırımızı ilaçladı" şeklinde konuştu.


İHA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.