Keskin, artık yüzünü Sarıgül ekibine dönüyor!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, artık Şişli Belediyesi’ni dışarıdan kurduğu Sarıgül’ün ekibi ile yönetmeye başlıyor.

Keskin, gelecek tepkilere göre de, Şişli Belediyesi’nde Sarıgül’ün bu ekibine etkin yerlerde görev vermeye hazırlanıyor.

Keskin, birçok insanın Sarıgül’ün ekibi olarak bildiği isimlerin dışında ama tüm derin ilişki ve bağlantıları bilen bir ekiple bu ilişkiyi yürütecek.

Keskin, bu ilişkiyi zaten yürütüyordu ama, bu kadar aleni ve sık değildi.

Muammer Keskin, Şişli Belediye Başkanı olduktan sonra gerek aldığı kararlarının yarattığı sıkıntılardan gerekse de kendi ekibinin yetersizliğinden dolayı, Şişli’de gün geçtikçe kan kaybetmeye başlaması ve başarısız olması nedeniyle artık taktik değiştirme kararı aldı.

Muammer Keskin’in taktiği ise, Şişli Belediyesi tarihinde üç dönem üst üste seçilebilen tek belediye başkanı olan Mustafa Sarıgül taktiğini benimsemek olacak. Bunu da Sarıgül’ün en yakın ekibi ile birlikte yapacak.

Şişli’de ve Şişli Belediyesi’nde derin geçmişi ve derin bilgisi olmayanlar, Sarıgül’ün ekibi olarak belli başlı isimleri bilirler. Ama, Sarıgül görüntüde belli başlı isimleri kullanırken arka planda da çok farklı isimleri kullanırdı. Bu isimlerin başında da Davut Kaymak vardı.

Davut Kaymak, geçmişte bilgisayar kullanması bilmezken Bilgi İşlem Müdürlüğü yapılabilecek kadar derin bir ilişki ve bağlantılara sahip olduğunun ispatı olmuştu.

Mustafa Sarıgül’ün A takımında sürekli değişiklikler olmuştur. Ama, Davut Kaymak hiçbir zaman Mustafa Sarıgül’den asla kopmamıştır.

Davut Kaymak, Sarıgül üzerinde öyle bir etkisi vardı ki, Sarıgül’ün istememesine rağmen Şişli Belediyesi’nin iştiraki olan Kent Yol’u denetleme işini Muammer Keskin’e verilmesini sağlamıştı. İşte, Davut Kaymak bu derin ilişki ağını kurabilecek kadar etkin bir isimdi.

Muammer Keskin, onca yıllık siyasi geçmişine rağmen, Şişli Belediyesi ile hiçbir ticari iş yapamamıştı. Muammer Keskin’i Şişli Belediyesi ile ticari iş yapar ve ciddi mali kazanç sağlar duruma getiren kişi de yine Davut Kaymak olmuştu.

Davut Kaymak ismi, Şişli’de ve Şişli Belediyesi’nde sürekli şaibelerle anılmasına ve yaşanmış onca olaylara rağmen, Keskin’in dünyasında her zaman farklı bir yeri oldu.

Keskin, hiçbir zaman da Davut Kaymak ile irtibatını kesmedi. Keskin, irtibatını kesmemekle birlikte de hiçbir zaman aleni olarak ta bu ilişkisini göstermedi.

Davut Kaymak, Muammer Keskin’in Şişli Belediye Başkanı olduktan sonra, Keskin’in Sarıgül aleyhine yaptığı onca konuşmasına rağmen, Mustafa Sarıgül ile birçok defa görüşmesini sağlayan isim oldu.

Keskin, Şişli Belediye Başkanı olduktan sonra Sarıgül ile ilgili birçok gizli görüşmeyi ve teması yine Davut Kaymak üzerinden yaptı.

Keskin, Şişli Belediye Başkanı olduktan sonra bir ara Davut Kaymak ile arasına mesafe koymaya çalışsa da, Şişli Belediyesi’nin stratejik planında yaşadığı sıkıntı nedeniyle tekrar Davut Kaymak’a başvurmak zorunda kaldı.

Keskin, Şişli Belediyesi’nin stratejik plan ihalesini belediye başkanı olmadan önce mensubu ve yöneticisi olduğu TUSES’e adrese teslim bir ihaleyle vermişti.

TUSES’in görevlendirdiği isim, Şişli Belediyesi Özel Kalem’inde çalışmalara başlamıştı. Aradan geçen ve yapılan onca çalışmadan sonra bir rapor hazırlandı. Ama hazırlanan stratejik plan yetersizdi ve hatalarla doluydu.

Muammer Keskin, tüm tepkilere ve hatalara rağmen TUSES'in hazırladığı bu raporu meclise getirdi. Çünkü, TUSES Muammer Keskin için çok önemliydi.   

Keskin, TUSES’in merkezini, hiçbir kira almadan Şişli Belediyesi’nin eski binasına taşıdı. Keskin, Sarıgül’ün Şişli Belediyesi’nin binasını kendi özel üniversitesine 1 TL’ye kiraladığı için eleştirerek Şişli Halkı'na şikayet etmişti. 

Keskin, TUSES'i Şişli Belediyesi'nin eski binasına taşımakla kalmayıp, Şişli Belediyesi’nin Stratejik Plan İhalesini TUSES’e vermişti. Üstelik, ihalesini verdiği iş ise yapılmamıştı.

Şişli Gazetesi’nde de bu stratejik planla ilgili haberler yapmıştık. Stratejik plan ile ilgili onca büyük tartışma ve şaibeler yaşandı. Ama Keskin, hiçbir eleştiriye de aldırış etmedi.

Stratejik plan Şişli Belediyesi meclisinde de büyük tartışmalara neden oldu. Mecliste bu stratejik planla soru önergesi verildi. Keskin ona rağmen planı geri çekmemişti.

Keskin’in yapılan onca eleştiri ve hatalara rağmen geri çekmediği stratejik planı Davut Kaymak’tan incelemesi istedi. Davut Kaymak’ın bu stratejik planı Sarıgül ekibine inceletmesi üzerine hatalı olduğu karına varıldı. Keskin, bu karar üzerine de meclisin toplatısının ikinci oturumunda stratejik planı geri çekti.

Keskin’in bu stratejik planın geri çekmesinde de yine etkili isim Davut Kaymak olmuş oldu.

Keskin, o süreçten sonra Davut Kaymak ile haftada en az iki kere gizlice temas kurarak görüş ve önerilerine başvurmaya başladı.

Keskin, bir ara Davut Kaymak’ı Şişli Belediyesi’nde etkili ve yetkili resmi bir makam verme kararı almasına rağmen, gelecek tepkileri göğüsleyemedi. Ama, Keskin hiçbir zaman da Davut Kaymak ile irtibatı kesmedi.

Mustafa Sarıgül ekibi içerisinde dahi tepki çeken bir isim olmasına ve onca yaşanan olaylara rağmen, Davut Kaymak Muammer Keskin’in vazgeçemediği isim oldu.

Keskin, Davut Kaymak ile sürekli telefon irtibatı kurarken, ara sıra da kimsenin bilmediği zaman ve ortamlarda baş başa saatlerce özel görüşmeler yapıyordu.

Keskin, son günlerde Davut Kaymak ile konuşma ve görüşmeleri sıklaştırdı. Bunun nedeni ise, Keskin’in önümüzdeki günlerde Şişli Belediyesi’nde yapacağı yönetimsel değişiklikler ve alacağı önemli kararlarla ilgili Davut Kaymak’tan bilgi alması oldu.

Önümüzdeki günlerde, Keskin ile Davut Kaymak’ın aldığı kararlar sonucunda, Şişli Belediyesi’nde Sarıgül ekibinin görev almaya başlayacağı bir süreç yaşanacak. Bu ekip ise Sarıgül’ün bilinen ekibinin dışında, Sarıgül’ün uyuyan hücrelerinden oluşan ekip olacak.

Şişli Gazetesi olarak, oynanan bu tiyatroyu ve bundan sonra oynanacak tiyatroları kamuoyuna deşifre etmeye devam edeceğiz...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.