Kemal Can Ocak: İstanbullu için alternatif turizm Trakya bağ rotası

Kemal Can Ocak: İstanbullu için alternatif turizm Trakya bağ rotası

Kemal Can Ocak: İstanbullu için alternatif turizm Trakya bağ rotası

 

 

Şarap eleştirmeni Kemal Can Ocak Trakya’nın sahip olduğu iklim, konum ve toprak özellikleri nedeniyle köklü bir bağcılık kültürüne öncülük ettiğini söyledi.  Özellikle konumu nedeniyle  İstanbul ve çevre illerden oldukça kolay bir şekilde ziyaret edebilecek bu bağ rotası, Trakya’nın yerli ve yabancı turistlere sunduğu alternatif turizm seçeneklerinden birisi olarak ön plana çıkıyor.

Son dönemde dünyada alternatif turizm seçeneklerinin başında  bağ turizminin geldiğini belirten Kemal Can Ocak “1 Temmuz sonrası yasakların da kalkması nedeniyle rota oldukça önemli ve popüler bir hale geldi. Konuma ve üzüm çeşidine göre Ağustos ayından başlayarak Ekim ayına kadar hasat devam edecek. Bu rotada yer alan bağ ve üretim tesislerinin genellikle yanyana olması nedeniyle ziyaretçiler hem bağ hem de şaraphane gezisini bir arada yapma imkanı bulacak“ dedi

Açıklamalarına bağ turizmini sadece şarap tadımı olarak kısıtlamanın doğru olmadığını belirterek devam eden Ocak:  “Bu rotayı ziyaret eden turistler yöresel ürünleri tatma ve yörenin kültürel özellikleri hakkında bilgi sahibi  olma gibi çok çeşitli aktiviteleri gerçekleştiriyor. “ dedi.

Wineisanart fotoğraf serisi için Türkiye ve dünyanın çeşitli bağ bölgelerini  ziyaret eden Kemal Can Ocak: “Özellikle gastronomi ağırlıklı bir turizm çeşidi olduğundan , ortalama bir bağ turisti, normal bir turiste göre daha çok harcama yapıyor. Hem kırsal kalkınma açısından hem de Ülkemizin dikili bağ potansiyeli  göz önünde tutulduğunda ülke için önemli bir turizm potansiyeli. İstanbullular haftasonu yanıbaşlarında yer alan bu rotanın keyifini çıkartabilir.“ dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.