Katılımın olmadığı halk toplantısı, çıkan tartışma nedeniyle yarıda kesildi!

Katılımın olmadığı halk toplantısı, çıkan tartışma nedeniyle yarıda kesildi!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Gönen Orhan ve Hakan Aka’nın Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde düzenlenen, katılımın olmadığı ‘Katılımcı Bütçe’ toplantısı, çıkan tartışma nedeniyle yarıda kesildi.

HALK TOPLANTISINA TOPLAM 60 KİŞİ KATILDI

Muammer Keskin, Gönen Orhan ve Hakan Aka’nın organize ettiği, Şişli Belediyesi’nin 2021 yılında oluşturulacak bütçe için halkın istek ve beklentilerini dinlemek amacıyla Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya, belediyenin yaptığı konsere ve onca etkinliğe rağmen 60 kişinin katılması dikkat çekti.

60 KİŞİNİN 45’İ, MECLİS ÜYESİ VE BELEDİYE PERSONELİ

Halkın istek ve beklentilerini almak istenmesine rağmen Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde toplantıya katılan 60 kişiden 45'inin de Şişli Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları, müdür ve belediye personelinden oluşması ise dikkat çeken bir başka olay oldu.  

HALK MECLİSİ ÜYESİ BİR GRUP İLK ÖNCE İKAZ ETTİLER

Şişli Belediyesi görevlileri toplantının olacağı gün, sabahtan akşama kadar toplantının duyurularını yaptılar. Bu duyuru üzerine Halk Meclisi üyeleri, daha önce Mahmut Şevket Paşa’da yaşanılan bazı olaylar nedeniyle Şişli Kent Konseyi Üyesi Umut Dede’nin toplantıya katılmamasını talep ettiler.

MUAMMER KESKİN İKAZLARA DUYARSIZ KALDI

Mahmut Şevket Paşa’daki Halk Meclisi üyelerinin uyarılarına rağmen Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin gelen tüm ikazlara duyarsız kaldı. Keskin’in bu duyarsızlığı Halk Meclisi üyelerinin daha da gerilmesine neden oldu.

HALKI DİNLEMEK İÇİN GİDİLEN TOPLANTIDA HALK DİNLENMEDİ

Muammer Keskin, Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'ndeki halkın istek ve beklentilerini dinlemek için mahalleye gelmesine rağmen halktan gelen tepkileri dinlemeyip toplantıya devam edilmesi ortamın daha da gerilmesine neden oldu.

Mahmut Şevket Paşa sakinleri ile Şişli Kent Konseyi yöneticileri arasında çıkan tartışmayı durduracak ve engel olacak kimse de olmadı. Tartışma devam ederken Gönen Orhan’ın ‘Katılımcı Bütçe’ ile ilgili sunumuna devam etmek istemesi üzerine gerginlik daha da arttı.

MAHALLE SAKİNLERİ KÜRSÜYÜ İŞGAL ETTİ

Şişli Belediye başkanının emniyet güçlerine durumu bildirip polisin etkinlik alanına gelmesiyle de ipler tamamen koptu.  Gönen Orhan’ın da ısrarla toplantıyı devam ettirmesiyle, Mahmut Şevket Paşa Halk Meclisi üyeleri tarafından toplantı alanı işgal edildi. Sonrasında ise Muammer Keskin ve yakın ekibi ‘Katılımcı Bütçe’ toplantısını yarıda keserek toplantı alanını terk etmek zorunda kaldılar.    

HALK MECLİS ÜYELERİNDEN KESKİN’E AĞIR SÖZLER

Halk Meclisi üyeleri, yaşanan olaylardan sonra mahallerinde yapılan halk toplantılarını protesto etmekle de kalmayıp, sosyal medya hesaplarından Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e ağır hakaretlerde de bulundular.

Halk Meclisi Üyeleri neden böyle bir tepki gösterdiklerini de yine ‘Halk Meclisleri’ sosyal medya hesapları üzerinden paylaştılar.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler