Katili Kopan Parmakları Ele Verdi

Katili Kopan Parmakları Ele Verdi

Ankara’yı kan gölüne çeviren katliamcının olay yerindeki iki parmağından 1979 Sivas Zara nüfusuna kayıtlı Güven Akkuş olduğu saptandı. Akkuş’un TİKB üyesi olduğu ve 2 yıl hapis yattığı bildirildi.

CANLI bombanın kimliği, kopan iki parmağından tespit edildi. Sivas’ın Zara İlçesi Çaypınar Köyü nüfusuna kayıtlı, 1979 doğumlu Güven Akkuş adlı saldırganın, 1 Mayıs 1996’da İstanbul Kadıköy’de meydana gelen olaylar sırasında da bir sivil polisi döven grup arasında olduğu belirlendi. Akkuş’un yasadışı Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) üyesi olduğu kaydedildi.1998 SONRASI BELİRSİZ

Polis kayıtlarında, bombacının 1998’e kadar olan faaliyetlerine ilişkin bilgiler mevcut. Bu tarihten sonrasına ait hiçbir kayıt yok. Akkuş 1996’da afiş asmak ve polise mukavemetten 2 yıl cezaevinde yatmış. TİKB ise Akkuş’un 1997’de uzak taraftarlık biçiminde örgütle ilişkisi olduğunu, sonra ilgileri kalmadığını açıkladı.

AİLESİYLE İLGİSİ YOK

Akkuş’un İstanbul’da yaşayan 4 kardeşinin tek tek ifadesi alındı. Hüseyin-Şükran Akkuş çiftinin 5’inci ve son çocuğu olan Güven Akkuş’un Yüksel (45), Aysel (43), Gürsel (37) ve Veysel (36) adında 4 kardeşi daha bulunduğu, Veysel Akkuş’un İstanbul’da yüksek bir yerden düşme sonucu öldüğü belirlendi. 26 Mayıs 1979 doğumlu zanlının nüfus kaydını İstanbul Şişli’ye aldığı anne ve babasının da öldüğü öğrenildi. Ablası Aysel, "2 yıl kadar cezaevinde yattı. Sonra bizden uzaklaştı. Yurtdışında biliyorduk" dedi.

Ankara Valisi Kemal Önal, şu bilgileri verdi:

3 KAMYON BULGU

Üç kamyon dolusu bulgu, Emniyet Genel Müdürlüğü kriminal laboratuvarında bomba imha, kimlik tespit ve kimya bölümü uzmanlarınca incelendi. Hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımıza ait olmayan, başka bir şahsa ait organ parçaları tespit edildi. Kopmuş iki parmak üzerinde yapılan parmak izi ve DNA incelemesinden bu şahsın, geçmişte yasadışı afiş asmak, 1 Mayıs gösterileri sırasında polise mukavemet ve yasadışı örgüt üyesi olmaktan tutuklanmış ve 2 yıl hapiste kalmış olan Güven Akkuş olduğu belirlendi. Patlayıcının cinsi bölücü terör örgütünün tarzına uyuyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.